Pantemillionær får kjøpt egen leilighet

I begynnelsen av oktober skulle en student fra Åsane utenfor Bergen bare innom Joker Ervik for å kjøpe seg en pakke snus. Med seg på veien hadde han tatt med pant for 7 kroner, som han valgte å satse i Pantelotteriet. Sekunder etter sto han med en pantelapp verdt én million kroner.

Butikkansatt Mathias Rokne (t.v) butikksjef Eivind Trengereid (t.h) feirer Joker-kjedens aller første pantemillionær. Foto: Joker

– Det var så lite beløp at jeg tenkte jeg like godt kunne bruke det i Pantelotteriet. Da kom det en fanfare og så sto det gevinst i displayet. Jeg trodde jeg kanskje hadde vunnet en 50-lapp, sier mannen i 20-årene, som ønsker å være anonym.

Uvirkelig opplevelse
Men på lappen var det betydelig flere nuller enn han forventet. Mannen leste beløpet flere ganger, og til slutt måtte han dobbeltsjekke med en butikkansatt. Han kunne bekrefte at han faktisk hadde vunnet én million kroner.

– Det var en helt spesiell og uvirkelig opplevelse. Jeg har aldri trodde at dette skulle skje. Jeg prøvde å forholde meg helt rolig, og gikk til kassen og kjøpte snuspakken jeg hadde kommet for.

Hjemme i leiligheten ventet kjæresten, som ikke visste noen ting om gevinst.
– Jeg ville ikke si det i telefonen, så jeg ventet til jeg kom hjem. Jeg lurte litt på hvordan jeg skulle fortelle det, og endte opp med å si at jeg hadde opplevd noe helt sykt. Så fortalte jeg alt som hadde skjedd. Hun trodde det ikke helt i begynnelsen, men så viste jeg henne pantelappen. Da ble hun helt stum. Og veldig glad.

Nå bor paret i en leilighet de leier, og ingen av dem har spart om særlig med midler til et eget sted å bo.

– Vi har begge tenkt at det blir lenge til vi kan kjøpe vår egen leilighet. Men nå har vi plutselig fått en fantastisk mulighet til å skaffe vårt eget sted å bo. Det betyr veldig mye for to fattige studenter, sier den heldige vinneren.

Enkel måte å støtte på
– Dette er fantastisk moro at en kunde har blitt pantemillionær hos oss. Som den gode naboen vil vi gratulere, og håpe at pengene kommer til god nytte, sier Eivind Trengereid, butikksjef hos Joker Ervik.

– Vi har hatt pantelotteriet i noen år allerede, og det er gøy å se at det har blitt veldig populært hele uken, og særlig på søndager. Da vi har søndagsåpen butikk, og mange panter hos oss da. Det virker som kundene synes dette er en hyggelig og enkel måte å støtte Røde Kors på, sier butikksjefen.

Studenten er den 76. vinneren av en toppgevinst i lotteriet. Den forrige pantemillionæren var også fra Hordaland. Da var det en mann som vant toppgevinsten på Spar Fusa i september, da han skulle vise sin tyske venninne hvordan lotteriet fungerte.

Halvparten av midlene som Røde Kors får inn fra Pantelotteriet går til de lokale lagene. I 2018 fikk Røde Kors i Hordaland hele 2,8 millioner fra lotteriet, som ble fordelt på lokalforeningen i fylket. Totalt fikk Røde Kors 50 millioner kroner fra lotteriet i fjor.

Fire om Pantelotteriet: – Håper at mange bruker det

For mange er Pantelotteriet en enkel og spennende måte å støtte Røde Kors. Her forteller fire personer hva de synes om lotteriet.

Hjelpearbeidet fikk rekordstøtte fra Pantelotteriet

Aldri har panten bidratt så mye til Røde Kors’ arbeid for mennesker som trenger hjelp. Høyt salg av drikkevarer og høyere pant på bokser og flasker gjorde at Pantelotteriet til Røde Kors satte ny rekord i sommer.

Økte inntekter gir økt aktivitet

En betydelig økning i inntektene fra Pantelotteriet gir økt aktivitet for Røde Kors i Asker og Bærum.