Hjelpearbeidet fikk rekordstøtte fra Pantelotteriet

Aldri har panten bidratt så mye til Røde Kors’ arbeid for mennesker som trenger hjelp. Høyt salg av drikkevarer og høyere pant på bokser og flasker gjorde at Pantelotteriet til Røde Kors satte ny rekord i sommer.

Bruker pant som innsats i Pantelotteriet

Pantelotteriet er en viktig inntekt for Røde Kors, og bidrar til humanitært arbeid både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Foto: Katrine Lunke

I juli ble det satset pant for hele 18 millioner kroner, 4 millioner mer enn i juli i fjor. Det er det høyeste summen i én måned noensinne.

Stathelle og Larvik på topp
Butikken hvor størst andel av panten brukes i Pantelotteriet er Meny Brotorvet, Stathelle. Her brukes 25,82 prosent av all pant som innsats i lotteriet. Butikken med høyest omsetning i lotteriet ble likevel Meny Helgeroa, Larvik, hvor det i juli ble satset pant for hele 63 435 kroner.

I juli ble det trykket på Røde Kors-knappen 1 087 799 ganger, og det ble utbetalt premier for til sammen 6,1 millioner kroner. Det inkluderer en pantemillionær, som vant på Meny Farmandstredet i Tønsberg i midten av måneden.

Viktig for hjelpearbeidet
I fjor bidro Pantelotteriet med 50 millioner kroner til Røde Kors. Halvparten av dette gikk til de lokale Røde Kors-lagene.

– Jeg vil takke alle som støtter Røde Kors gjennom Pantelotteriet. Det er utrolig viktig for det frivillige hjelpearbeidet vårt, spesielt for lokalforeningene over hele landet, sier Robert Mood, president i Røde Kors.
– Denne avgjørende, lokale og frivillige innsatsen har vi sett blant annet i Tamokdalen i Troms, med Viking Sky-aksjonen i Møre og Romsdal og nå sist i Jølster i Sogn og Fjordane, sier Mood.

Til sammen har 73 personer blitt millionærer i lotteriet.

________________

FAKTA

Topp 10 i Norge – omsetning i Pantelotteriet i juli
Meny Helgeroa, Larvik – 63435 kroner
Spar Sjøbua Valle, Stathelle – 47841 kroner
Meny Indre Havn, Sandefjord 45558 kroner
Spar Tjøme – 44393 kroner
Meny Stavern 41206 kroner
Rema 1000 Torshov, Oslo – 36569 kroner
Meny Bjølsen, Oslo – 32617 kroner
Meny Ringnes Park, Oslo – 32138 kroner
Kiwi Kragerø – 31849 kroner

Topp 10 i Norge – andel pant som ble brukt i Pantelotteriet i juli
Meny Brotorvet, Stathelle – 25,82%
Meny Ringnes Park, Oslo – 25,53
Meny Lade, Trondheim – 25,07%
Meny Løren, Oslo – 24,68%
Meny Lambertseter, Oslo – 24,52%
Matkroken Gressbanen, Oslo – 23,71%
Meny Flåtten, Porsgrunn – 23,56%
Rema 1000 Bøler, Oslo – 23,23%
Spar Sjøbua Valle, Stathelle – 22,99%

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.