Økte inntekter gir økt aktivitet

En betydelig økning i inntektene fra Pantelotteriet gir økt aktivitet for Røde Kors i Asker og Bærum.

Butikksjef på Rema 1000 Signaturgården i Bærum, Nabil Benabdellah og Marie O. Stenstadvold, daglig leder i Bærum Røde Kors.

Butikksjef på Rema 1000 Signaturgården i Bærum, Nabil Benabdellah, setter pris på at de kan bidra til Røde Kors lokalt. For Marie O. Stenstadvold, daglig leder i Bærum Røde Kors, betyr pengene mye for deres arbeide. Foto: Katrine Lunke.

Røde Kors i Bærum fikk inn hele 629 129 kroner fra Pantelotteriet i 2018. Det er en økning på 30 prosent siden i fjor. Asker Røde Kors fikk 414 441, som er en økning på 20 prosent. De to lokallagene får mest i hele Akershus.
– Dette er helt fantastiske tall, og utrolig viktige midler for oss i Røde Kors lokalt, sier Marie O. Stenstadvold, daglig leder i Bærum Røde Kors.

Tusenvis av gjester
– Mye av midlene fra Pantelotteriet går til å drifte Røde Kors-huset i Sandvika. Her er det aktiviteter fra morgen til kveld, med tusenvis av gjester. Her er det både aktiviteter og opplæring, sier Stenstadvold.
Antall frivillige i Bærum har gått opp til 800. Det gir mange hender som kan bidra til å løse de humanitære utfordringene i Bærum. Blant annet koblet besøkstjeneste i Bærum i fjor 60 nye besøksvenner med ensomme eldre bosatt i kommunen.
– Til sammen har vi hatt 22 000 slike møter i året som gikk, forteller Stenstadvold.

Ønsker seg ambulanse
I Asker er besøkstjenesten den største aktiviteten.
– Her besøker vi ensomme, og rundt hundre frivillige er i aktivitet, forteller Morten Staude, leder i Asker Røde Kors sier.
Den nest størst aktiviteten er hjelpekorpset, med leteaksjoner og sanitetstjenester. I tillegg har de en rekke andre aktiviteter som flyktningeguide og leksehjelp.
– Nå er målet å skaffe oss en ny ambulanse. Samtidig ønsker vi oss også et Røde Kors-hus slik Bærum har, sier Staude.

Smart måte å støtte
En av butikkene i Asker og Bærum hvor kundene gir aller mest tomflasker til Pantelotteriet er på Rema 1000 Signaturgården på Bekkestua i Bærum.
Butikksjef Nabil Benabdellah synes Pantelotteriet er en god idé.
– Jeg synes lotteriet er et fantastisk bra tiltak. Det er en smart måte å få folk til å støtte Røde Kors på, sier Benabdellah.
– Det er godt likt av kundene, og at det er et lotteri gjør det mer spennende å delta. Det er noe vi både hører, og ser av pantetallene. Det er bra at vi kan hjelpe med å få inn penger til en god sak, og som også kan brukes her lokalt, sier butikksjefen.