Får syv pantemillionærer på syv uker

Hvis omsetningen i Pantelotteriet fortsetter som vanlig vil nåværende lotteri være over i løpet av syv uker. Tilfeldighetene har ført til at det i begynnelsen av oktober var hele syv milliongevinster igjen i Pantelotteriet. To gikk allerede i forrige uke.

 Elin Pedersen Haye og Diane Manirarhia på Meny Sørlandsparken

Butikksjef Elin Pedersen Haye og ansatt Diane Manirarhia kunne glede seg over en pantemillionær på Meny Sørlandsparken. Nå kommer det veldig snart enda flere. Foto: Meny

– Omsetningen i dagens lotteri er på 200 millioner. I dette lotteriet ligger det 14 milliongevinster. I løpet av syv uker vil dagens lotteri være utsolgt, og alle milliongevinstene vil gå ut. I forrige uke hadde vi altså hele syv toppgevinster igjen, hvor to gikk ut mandag og tirsdag. Nå er det fem igjen, som vil føre til et lite rush av millionærer de nærmeste ukene, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet.

Går ikke tom
Når omsetningen når 200 millioner, begynner et nytt lotteri med nye milliongevinster, og en rekke 1000-, 100- og 50-kroners-gevinster.
– Ingen trenger å være redde for at vi går tom for milliongevinster, men mange tenker nok ikke over at vi har kontinuerlige avsluttende lotterier, med et gitt antall gevinster. Dette lotteriet begynte i februar og er nå på vei mot slutten. Men det ligger fortsatt mange milliongevinster igjen i «bøtta», hvis man sammenligner det med et kakelotteri. Når «bøtta» er tom, så fyller vi opp igjen med nye lodd og gevinster, sier Langdal.

Forrige mandag vant en mann en million på Rema 1000 Storsvingen ved Hammerfest, og dagen etter fikk Meny Sørlandsparken ved Kristiansand en pantemilionær.

Økt konsum blant årsakene
Omsetningen i Pantelotteriet har gått betydelig opp i år, med en økning på over 30 prosent.
– Forklaringen til økningen er i stor grad en konsekvens av pandemien. Folk konsumerer mer drikkevarer i hjemmet, sier Langdal.

På Østlandet bidrar også stengte grenser og lite handel av utenlandske drikkevarer til at det pantes mer tomgods med norsk pantemerke. Rundt 11 prosent av panten brukes som innsats i Pantelotteriet.
– Vi ser nå også at folk bruker en større andel av panten sin i lotteriet, noe som bidrar til økte inntekter. Det er nok en økt interesse for å støtte Røde Kors sitt viktige arbeid under pandemien, sier Langdal.

Halvparten lokalt
– Vi er utrolig takknemlige for disse betydelige midlene til Røde Kors. Mange er ikke klar over at hele femti prosent av inntektene våre fra Pantelotteriet går til de lokale Røde Kors-foreningene rundt om i landet, og at midlene stammer fra automatene i de aktuelle nærområdene. I år er dette spesielt viktig, ettersom koronasituasjonen har ført til store tap av inntekter lokalt, sier Ann-Christin Håland, som er ansvarlig for Pantelotteriet i Røde Kors.
– I fjor fikk Røde Kors 62 millioner kroner fra lotteriet. I år nærmer det seg 80 millioner. Det betyr svært mye for det lokale arbeidet vårt, sier Håland.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.