Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

Det var litt av et sjokk da mannen skjønte hva som faktisk sto på pantelappen. Foto: Privat

Søndag kveld kom den heldige mannen hjem fra hytta og mandag drog han til lokalbutikken for å pante tomgods han hadde tatt med fra hytta. Han hadde to store sekker med tomgods og tok ut pengene etter den første. Da han startet på sekk nummer to bestemte han seg for å satse litt i Pantelotteriet.

– Jeg satset totalt 88 kroner, men trykket på Pantelotteriet-knappen etter tre-fire flasker. Da kom det en kort lapp om at jeg hadde vunnet 50 kroner. Etter at jeg hadde puttet inn resten av panten trykket jeg på ny og da kom en lang lapp. Jeg tenkte «hva i all verden er dette» og da jeg så hva som stod på lappen ble jeg helt skjelven, sier vinneren, som ønsker å være anonym.

Trodde det var spøk

Han fikk hjelp fra assisterende butikksjef til å registrere gevinsten, og da han kom hjem til familien og fortalte om det som hadde skjedd, var det ikke alle som trodde på ham.
– Jeg pleier å spøke litt, så det var noen i familien som trodde at jeg spøkte om milliongevinsten. Da de skjønte at det var sant ble de sjokkerte, men selvsagt også veldig glade. Det ble feiring med vann, is og Capri Sonne sammen med familien, forteller han.

Pengene vil han blant annet bruke på å betale ned gjeld, men han vil også unne seg en ny båtmotor.

Måtte telle nuller
– Det er kjempeartig at vi har fått en pantemillionær. Jeg hjalp han med å telle over antall nuller og vi måtte telle to ganger for å være sikker. Både vinneren og vi ansatte ble helt skjelvne. Vinneren fortjener virkelig denne millionen og vi er veldig glade på hans vegne, sier assisterende butikksjef Iselin Hilstad.

Halvparten av midlene Røde Kors får fra Pantelotteriet går til det lokale Røde Kors-laget. Hamarøy Røde Kors setter stor pris på alle som trykker på Røde Kors-knappen på Spar Drag og andre butikker i nærområdet.

– Gratulerer så mye til vinneren. Dette er den første pantemillionæren i vårt distrikt og det synes vi er veldig gøy. Vi setter stor pris på at mange på Hamarøy støtter oss med panten sin. Vi er en relativt nyetablert lokalforening og startet opp i 2015. Pengestøtten gjennom Pantelotteriet er kjempeviktig for oss, sier lokalforeningsleder Dejan Zinajic i Hamarøy Røde Kors.


Midler til fest og gaver
De viktigste aktivitetene til Hamarøy Røde Kors er hjelpekorpset og omsorgsarbeid.

– Gjennom omsorgsarbeidet har vi inkluderende arrangementer i forbindelse med jul, påske og sommer. Vi arrangerte sommerfest for et par uker siden og det er et arrangement som er særlig populært for mange eldre. Til jul kjøper vi inn mat og gaver til barn i familier med vanskelig økonomi. Som en relativt ny lokalforening, trenger vi også utstyr til hjelpekorpset vårt og vi håper å kunne kjøpe oss et eget lokale etter hvert, sier Zinajic.

– Vi er glade for all støtten vi får gjennom Pantelotteriet og de som støtter oss kan være sikker på at midlene vi får går til viktige formål i lokalsamfunnet, sier han.

Iselin Hilstad og butikksjef Reidun Paulsen gleder seg over en pantemillionær i butikken deres. Foto: Spar

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.