21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Slik ser pantelappen ut, som kom ut av panteautomaten på lørdag, og viste seg å være verdt én million kroner. Foto: Privat

Den unge mannen, som ønsker å være anonym, dro på butikken lørdag ettermiddag for å kjøpe kyllingkjøttdeig og en pose potetgull.
– Jeg hadde noe pant på rommet som jeg tenkte jeg kunne pante i samme slengen, sier han til TV 2.

Da han kom til butikken, var det en foran han i pantekøen. Da valgte han å handle ferdig først, og pante etterpå. Siden han ikke skulle innom kassen igjen, valgte han å trykke på knappen for pantelotteriet. Da hørte han en optimistisk lyd fra panteautomaten.
– Jeg tenkte at det måtte være tull eller noe feil, sier han om den høye summen.

Ikke første gevinst
Det er ikke første gang mannen i begynnelsen at tjueårene har vunnet noe på pantelotteriet. Det er derimot første gang gevinsten har inneholdt mer enn to siffer.
– Jeg gikk til bilen og så på lappen i to minutter før jeg ringte pappa.
For vinneren var det veldig gunstig med den høye pengesummen nå. Han skal nemlig slutte i sitt nåværende yrke for å begynne på pilotutdannelse. Han opplyser om at utdanningen koster 1,2 millioner.
– Det betyr ganske mye for meg å få en million nå. Det hjalp veldig mye med stress. Jeg føler at jeg faktisk kan leve de neste to årene og ikke bare stresse. Det er en stor lettelse, sier han.

Da han kom hjem fra butikken, fikk nærmeste familie vite om hva som nettopp hadde skjedd.
– De var veldig glade for meg. Men det var ikke før i dag da jeg fikk bekreftelsesmailen at jeg innså at jeg har vunnet en million.

Nå kan 21-åringen vente å få pengene på konto, som mest sannsynlig kommer om noen dager, opplyser han til TV 2.

40 prosent vinnere fra Vestland
Torkel Vik i Apeland forklarer at det har vært ti pantemillionærer så langt i år. Hele fire av disse er fra Vestland: Voss, Straume, Bjørndalstræ og Hylkje.
Den sistnevnte vinneren er den 21 år gamle mannen.

– Det var hele 22 pantemillionærer i 2023, skriver Vik til TV 2.
Blant disse var to fra Vestland. Disse vant i Bergen og Frekhaug.

– Kjempekjekt
Daglig leder i Røde Kors Hordaland, Thorbjørn Fosse, er veldig positiv til at folk benytter seg av pantelotteriet deres.
– Vi synes det er kjempekjekt når noen vinner, sier Fosse til TV 2.
Han trekker frem at lotteriet gir Røde Kors en forutsigbar og fin inntekt. Denne summen blir blant annet brukt på beredskap.
– Det er en veldig viktig ordning for oss, sier Fosse.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.