Ville støtte Røde Kors – vant million-gevinst

Lørdag ettermiddag skulle en kvinne i 50-årene på Coop Mega Randaberg nær Stavanger, for å pante noen flasker og handle inn til helgen. Foran panteautomaten gjorde hun som hun pleier, hun trykket på Røde Kors-knappen. Så kom en fanfare, og ut av automaten kom en ekstra lang lapp…

Det var denne verdifulle lappen som kom ut av panteautomaten. Foto: Privat

– Det var litt vanskelig å lese hva som sto, så jeg måtte ha hjelp av de i butikken til å lese hva beløpet var. Jeg bla ganske satt ut da jeg skjønte jeg hadde vunnet én million kroner. Jeg visste ikke engang at de hadde så høye premier i lotteriet, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Vant to gevinster
Utrolig nok hadde ikke kvinnen vunnet bare én million, for på lappen sto det 1000100,-
– Det er faktisk mulig å vinne flere enn én gevinst på én gang, og ikke helt uvanlig. I dette tilfellet hadde hun vunnet både én million òg en gevinst på 100 kroner, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet.

– Da jeg skjønte at jeg hadde vunnet ble det nesten et etisk dilemma, for jeg hadd jo deltatt for å støtte Røde Kors, og ikke for å ta penger fra dem. Men jeg har skjønt at de synes det er hyggelig hver gang noen vinner, sier kvinnen.

Vinneren har flere barn, som er i etableringsfasen.
– De trenger hjelp til både bil og bolig, så de skal nok få litt av gevinsten. Og så håper jeg at hele familien kan dra på en fin ferie for litt av pengene, sier vinneren.

Viktig for humanitært arbeid
Stavanger Røde Kors er lokalforeningen i Rogaland som fikk mest fra lotteriet for 2021, med 1,4 millioner kroner. Det er en økning på 29 prosent i forhold til året før. Lederen i lokalforeningen gleder seg over å høre om den heldige vinneren.
– Dette var en utrolig hyggelig nyhet, og det er bare å gratulere. Pantelotteriet har blitt en viktig inntektskilde for oss, som vi bruker på det humanitære lokale arbeidet, sier Hanne Nybø Andresen, daglig leder i Stavanger Røde Kors.

Hun begynte i jobben som daglig leder i mars, og ser at det er mange oppgaver å ta tak i.
– Det er imponerende å se hvor stort arbeid lokalforeningen her jobber med. Snart åpner vi Fellesverket for ungdom her i Stavanger sentrum, som blir et godt tilbud til ungdommen. Da er midlene fra Pantelotteriet viktig for at vi kan drive dette og mange andre tilbudet, sier hun.

Satset 51 kroner – vant førjulsgave på én million

Tirsdag kveld skulle mannen i begynnelsen av 20-årene på postkontoret i Oslo for å hente noen julegaver han hadde bestilt til familien. På veien dit vant han tidenes førsjulsgave til seg selv – én pantelapp verdt million kroner.

Skulle kjøpe paprika – vant en million

Lørdag ettermiddag skulle samboerparet i midten av 20-årene på butikken i Levanger i Trøndelag for å kjøpe paprika og pante noen flasker. Da de var ferdige, hadde de blitt millionærer.

27-åring satset 18 kroner – ble millionær

Fredag ettermiddag dro en 27 år gammel kvinne på Eurospar Rugtvedt nær Porsgrunn for å handle, og pante noen flasker. Valget hun tok gjorde henne til millionær.