Ville støtte Røde Kors – vant million-gevinst

Lørdag ettermiddag skulle en kvinne i 50-årene på Coop Mega Randaberg nær Stavanger, for å pante noen flasker og handle inn til helgen. Foran panteautomaten gjorde hun som hun pleier, hun trykket på Røde Kors-knappen. Så kom en fanfare, og ut av automaten kom en ekstra lang lapp…

Det var denne verdifulle lappen som kom ut av panteautomaten. Foto: Privat

– Det var litt vanskelig å lese hva som sto, så jeg måtte ha hjelp av de i butikken til å lese hva beløpet var. Jeg bla ganske satt ut da jeg skjønte jeg hadde vunnet én million kroner. Jeg visste ikke engang at de hadde så høye premier i lotteriet, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Vant to gevinster
Utrolig nok hadde ikke kvinnen vunnet bare én million, for på lappen sto det 1000100,-
– Det er faktisk mulig å vinne flere enn én gevinst på én gang, og ikke helt uvanlig. I dette tilfellet hadde hun vunnet både én million òg en gevinst på 100 kroner, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet.

– Da jeg skjønte at jeg hadde vunnet ble det nesten et etisk dilemma, for jeg hadd jo deltatt for å støtte Røde Kors, og ikke for å ta penger fra dem. Men jeg har skjønt at de synes det er hyggelig hver gang noen vinner, sier kvinnen.

Vinneren har flere barn, som er i etableringsfasen.
– De trenger hjelp til både bil og bolig, så de skal nok få litt av gevinsten. Og så håper jeg at hele familien kan dra på en fin ferie for litt av pengene, sier vinneren.

Viktig for humanitært arbeid
Stavanger Røde Kors er lokalforeningen i Rogaland som fikk mest fra lotteriet for 2021, med 1,4 millioner kroner. Det er en økning på 29 prosent i forhold til året før. Lederen i lokalforeningen gleder seg over å høre om den heldige vinneren.
– Dette var en utrolig hyggelig nyhet, og det er bare å gratulere. Pantelotteriet har blitt en viktig inntektskilde for oss, som vi bruker på det humanitære lokale arbeidet, sier Hanne Nybø Andresen, daglig leder i Stavanger Røde Kors.

Hun begynte i jobben som daglig leder i mars, og ser at det er mange oppgaver å ta tak i.
– Det er imponerende å se hvor stort arbeid lokalforeningen her jobber med. Snart åpner vi Fellesverket for ungdom her i Stavanger sentrum, som blir et godt tilbud til ungdommen. Da er midlene fra Pantelotteriet viktig for at vi kan drive dette og mange andre tilbudet, sier hun.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.