Vibeke skulle kjøpe blomster til mannen sin – kom hjem med én million kroner

Vibeke Brobakk Lundtveit (45) skulle på butikken for å overraske mannen sin med blomster på Valentines. Med seg hjem igjen hadde hun én million kroner.

Vibeke vant én million kroner på Pantelotteriet

Vibeke Brobakk Lundtveit fikk en pantelapp som var verdt én million kroner. Foto: Privat

På tirsdag skulle Vibeke Brobakk Lundtveit fra Spydeberg i Østfold på sin lokale Coop Extra-butikk for å kjøpe blomster til mannen sin, og pante noen flasker. Foran panteautomaten valgte hun å trykke på Røde Kors-knappen. Så kom det en fanfare.

Helt sjokkert
– Jeg pleier ofte å dele panten i to, og delta i Pantelotteriet to ganger. Nå så jeg at jeg hadde vunnet hundre kroner, og det var jo veldig moro. Men da jeg skulle putte inn resten av panten, så stoppet automaten opp. Da fortet jeg meg å trykke på lotteriknappen igjen, og så kom det enda en fanfare. Men denne gangen var det enda flere nuller, forteller hun.

– Jeg telte flere ganger og fikk til og med hjelp fra noen i butikken. Vi ble begge enige om at det sto hundre tusen kroner der. Så sende jeg en snap til mannen min med bilde av pantelappen, og fortalte han at jeg hadde vunnet hundre tusen i Pantelotteriet. Da fikk jeg umiddelbart svar med «Du kødder! Du har ikke vunnet hundre tusen, du har vunnet én million». Da ble jeg helt sjokkert, sier den heldige vinneren.

Sprøtt å se beløpet
– Etterpå gikk jeg og kjøpte den største blomsterbuketten jeg kunne finne, og dro hjem til mannen min. Han ble veldig glad for blomstene, men enda mer fornøyd med at jeg hadde vunnet én million kroner, sier Vibeke.

Premien har allerede kommet inn på kontoen hennes. Hva pengene skal brukes til er ikke helt bestemt, men Vibeke har allerede noen tanker.
– Det var helt sprøtt å se det enorme beløpet i nettbanken. Nå må vi være litt fornuftige og ikke ta helt av. Kanskje sette noe i fond til pensjonen. Men vi har noen veldig fotballinteressert her i familien, så vi har lyst til å få til en London-tur for å se Tottenham spille, sier hun.

Mer humanitært arbeid
Pantelotteriet har gjennom årene blitt en stor og viktig inntektskilde for Røde Kors.
– Det er veldig hyggelig å få en pantemillionær her i distriktet, og det er alltid en glede når noen vinner, sier Robert Flobergseter, distriktsleder i Østfold Røde Kors.
– Dette er utrolig viktige midler for oss lokalt, som gjør at de lokale Røde Kors-lagene kan gjennomføre enda flere aktiviteter. Det betyr at vi kan hjelpe sårbare grupper i alle aldre, styrker hjelpekorpsene og beredskapen og gjennomføre en rekke humanitære tiltak. Så tusen takk til alle dere som støtter oss med panten sin, det betyr utrolig mye. Nå håper jeg enda flere ønske å trykke på Røde Kors-knappen her i Østfold, sier han.

Venter to vinnere snart
På Coop Extra Spydeberg var det stor stemning da de skjønte de hadde fått en vinner.
– Vi har bare hatt Pantelotteriet her i et halvt år, så det er jo veldig morsomt at noen vinner i vår butikk. Det er sånn man bare leser om, og tenker at det ikke kommer til å skje her. Men så skjer det faktisk, sier nestleder Linda Hauglund hos Coop Extra Spydeberg.

Ifølge Pantelotteriet går denne runden av lotteriet mot slutten, før et nytt lotteriet med nye milliongevinster starter. Samtidig er det nå to milliongevinster igjen i det pågående lotteriet, som trolig blir vunnet av noen i løpet av et par uker.

Skulle kjøpe fredagstaco – vant en million

Kvinnen fra Stavanger skulle på butikken for å kjøpe fredagstaco og pante noen flasker. «Nå skal jeg pante flasker. Du får krysse fingrene» skrev hun i en melding til samboeren. Så trykket hun på Røde Kors-knappen. Synet av de seks nullene satte henne helt ut.

Ble millionær av fem år gammel flaske

Da en 39 år gammel mann fra Rissa i Trøndelag skulle på butikken for å pante tre fulle søppelsekker, fikk han seg en overraskelse av de sjeldne. Det skriver tv2.no.

Vant i Pantelotteriet: − Det er f… meg én million!

26 år gamle Jonathan Svensson skulle bare kjøpe makaroni til middag. Så vant han én million. Det skriver VG.

Nestleder Linda Hauglund og Susanne Christiansen hos Coop Extra Spydeberg

Nestleder Linda Hauglund og Susanne Christiansen hos Coop Extra Spydeberg gleder seg over en pantemillionær i butikken deres. Foto: Coop