Venter fire millionærer på tre uker

Nåværende trekning i Pantelotteriet nærmer seg slutten, samtidig som det er flere toppgevinster igjen. Pantelotteriet forventer derfor at fire personer vil bli millionærer i løpet av de neste tre ukene.

Pantelotteriet har blitt en av de viktigste inntektskildene til Røde Kors. I løpet av ett år bidrar lotteriet med over 100 millioner kroner til humanitært arbeid. Foto: Pantelotteriet

Tilfeldighetene har gjort at det fortsatt er hele fire milliongevinster igjen i den nåværende premiepotten. Etter at disse premien er vunnet, begynner er ny trekningsperiode automatisk, med nye vinnersjanser.

Trekkes tilfeldig
– Dette er noe som kan skje, fordi premiene ikke fordeles jevnt utover. De trekkes helt tilfeldig, og nå ligger det hele fire milliongevinster igjen i potten, samtidig som denne runden nærmer seg slutten. Resultatet blir da at fire personer kommer til å bli pantemillionærer i løpet av de neste tre ukene, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet.

Én runde i Pantelotteriet har en omsetning på 200 millioner, som inkluderer tolv milliongevinster, pluss en rekke andre mindre gevinster. Nå er det såpass mange som deltar i lotteriet, at én runde selges ut i løpet av rundt syv måneder.

– Det kan sammenlignes litt med et kakelotteri, hvor det begynner å bli tomt i loddbøtta, mens det fortsatt er mange kaker igjen på bordet. Bare at det i denne forbindelse ikke er snakk om kaker, men bunker med én million kroner, sier Langdal.

Så langt i år har femten personer blitt pantemillionær. Den siste som vant var Knut Henrik Mjønerud fra Sørumsand, som vant milliongevinsten på Kiwi, mens han var på hytta på Venabygdsfjellet i Ringebu kommune.

Vanlig misforståelse
– Det er en vanlig misforståelse at vi har et visst antall vinnere hvert år. Det er tolv pantemillionærer knyttet til en lotteritrekning med en omsetning på 200 millioner kroner. Og når én runde er slutt, begynner et nytt lotteri med helt nye gevinster, både store og små, forklarer Langdal.

Pantelotteriet har blitt en av de viktigste inntektskildene til Røde Kors. I løpet av ett år bidrar lotteriet med over 100 millioner kroner til humanitært arbeid. Halvparten går til de lokale Røde Kors-lagene, mens resten brukes både nasjonalt og internasjonalt.

I tillegg til milliongevinstene kan man vinne premier på 10 000 kroner, tusen kroner, hundre kroner og femti kroner. Siden starten i 2008 har 151 personer blitt pantemillionærer. Noen har vunnet med en innsats på bare én tomflaske og den heldigste vinneren gjennom tidene vant to milliongevinster på samme innsats.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.

Måtte telle nuller: – Sto det virkelig en million kroner?

Egil Lind fra Asker måtte telle nullene på pantelappen flere ganger for å tro sine egne øyne. – En hyggelig overraskelse! Det skriver TV2.no

Vant i Pantelotteriet: – Håper jeg har skrevet rett kontonummer

En rogalending i 60-årene skulle bare ned på butikken for kjøpe lokalt brød på Joker’n. Vant 1 million kroner. Det skriver VG.