Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.

Lokalforeningsleder Audun Kr. Høidal i Volda Røde Kors gratulerer vinneren og takker alle som støtter det humanitære arbeidet med panten sin. Her sammen med butikksjef Sissel Myklebust. Foto: Røde Kors.

Mannen i 50-årenen skulle bare på Extra Volda Furune for å pante noen flasker og handle inn til helgens middag. Foran panteautomaten måtte han ta et valg.

Skjønte ikke summen
– Jeg pleier som regel å trykke på Røde Kors-knappen, men denne morgenen vurderte jeg faktisk å ta pengene selv. Men så endte jeg opp med å trykke. Så kom fanfaren. Da skjønte jeg at jeg hadde vunnet, men ikke. Jeg trodde jo det var 50 eller 100 kroner. Men så så jeg tydeligere på pantelappen, forteller mannen, som ønsker å være anonym.

For på lappen sto det at han hadde vunnet 1 000 350. Det som var litt spesielt var at han da hadde vunnet flere premier på samme trekningen.
– Jeg måtte lese lappen flere ganger. Til slutt skjønte jeg at jeg hadde vunnet én million og 350 kroner, som jo er et veldig spesielt beløp, så. Det var en veldig rar følelse da jeg skjønte hvor mye jeg faktisk hadde vunnet, sier han.

Pantelotteriets kundeservice kan forklare hva som har skjedd.
– Med en innsats på 249 kroner får man 498 lodd av 50 øre. Her har han faktisk vunnet hele seks gevinster, på både én million og to gevinster på hundre kroner og tre på femti kroner. Det er ganske sjeldent med faktisk helt mulig, forteller Arild Slettingdalen i Pantelotteriet.

Drømmer om tur
Da samboeren kom hjem fra jobb den ettermiddagen fikk hun også seg en overraskelse.
– Jeg sa til henne at jeg skulle fortelle noe hun ikke fikk lov til å fortelle videre. Så viste jeg henne pantelappen. Da kom jubelen, sier den heldige vinneren.

– Det som var litt morsomt var at da jeg sto og ventet på trekningen, så begynte jeg å tenke på hva jeg kunne bruke en million på, hvis jeg vant. Og nå er jeg her, og har faktisk én million kroner jeg kan bruke på hva jeg vil. Jeg drømmer om en tur til Hawaii, så nå er jo den muligheten mer realistisk. Og så er det jo fint å ha noe i bakhånd når man etter hvert blir pensjonist, sier han.

Betyr mye
Butikksjef Sissel Myklebust blir overrasket da hun får høre om den heldige kunden.
– Oi, dette visste jeg ikke. Så moro at en av våre kunder har vært så heldig. Ingen tok kontakt med oss da gevinsten kom, så vinneren ønsket kanskje ikke så mye oppmerksomhet. I alle tilfeller så sender vi mange gratulasjoner fra alle oss her på Extra, sier Myklebust.

Nyheten om den heldige vinneren gleder Audun Kr. Høidal, leder i Volda Røde Kors.
– Gratulerer så mye til den heldige vinneren. Pantelotteriet har blitt veldig viktig for oss og midlene bruker vi både på beredskap og omsorg. Så tusen takk til alle som støtter oss med panten sin, sier Høidal.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.

Måtte telle nuller: – Sto det virkelig en million kroner?

Egil Lind fra Asker måtte telle nullene på pantelappen flere ganger for å tro sine egne øyne. – En hyggelig overraskelse! Det skriver TV2.no

Vant i Pantelotteriet: – Håper jeg har skrevet rett kontonummer

En rogalending i 60-årene skulle bare ned på butikken for kjøpe lokalt brød på Joker’n. Vant 1 million kroner. Det skriver VG.