Vant én million i sønnens Kiwi-butikk

– Du må komme, mamma har vunnet en million, sa hun til sønnen over telefon. Det skriver Dagbladet om den ferske pantemillionæren.

Kiwi-ansatt Synnøve Pedersen sammen med den ferske pantemillionæren Birgit Samstad Flaten. Foto: Kiwi Sannan

Lørdag formiddag skulle Birgit Samstad Flaten gjøre noen ærender i byen, og fant ut at hun skulle pante flaskene som lå i bilen hennes. Vel inne på Kiwi Sannan i Steinkjer, pantet hun flaskene og bestemte seg for å støtte Røde Kors.
– Det var bare flasker for rundt åtte kroner, så jeg tenkte «nei, jeg trykker på Røde Kors-knappen», forteller Samstad Flaten til Dagbladet.
Plutselig kom det en lang lapp ut fra maskinen. Samstad Flaten hadde vunnet 1 million kroner!

Sønnen hadde fri
– Jeg fikk jo den store skjelven, jeg rista, sier hun.
– Det første jeg tenkte var at dette måtte være en feil, fortsetter den ferske pantemillionæren.
Det tok litt tid før hun fikk samlet seg, så ringte hun sønnen.
Som om ikke gevinsten i seg selv var spesiell nok, så har det seg slik at hun er fast kunde på Kiwi Sannan – fordi hennes sønn er butikksjef. Han hadde fri akkurat denne spesielle lørdagen.
– Du må komme, mamma har vunnet en million, sa Samstad Flaten til sønnen, som trodde hun tullet. Det var jo for godt til å være sant, men han dro for å møte sin mor.

USA-tur
Birgit er egentlig forsiktig med penger, og synes det er helt utrolig å nå skulle få en million inn på konto. Men med egen gård, tror hun at hun skal finne noe å bruke pengene på. Kanskje også til en USA-tur.
– Jeg har vært der to ganger før, jeg har familie der. Så vi får se, sier hun, og legger til at med tre voksne barn og tre barnebarn kan det kan «bli litt ekstra der.»
Først må det hele synke inn.
– Jeg er helt overlykkelig. Det er som et eventyr, sier Samstad Flaten til Dagbladet.

– Den lever vi lenge på
En av de ansatte som var på jobb i formiddag er Kiwi-ansatt Synnøve Pedersen.
Hun forteller til Dagbladet at det er veldig morsomt at noen i deres butikk vant pantelotteriet.
– Vi er veldig glade på kundens vegne, sier hun, og legger til at det er veldig artig at sjefens mor stakk av med premien, sier Pedersen.
– Det er veldig hyggelig med faste kunder, og at en av disse skulle få en slik gevinst. Man tenker jo at det kommer aldri til å skje. Det var kjempegøy å se kundens reaksjon. Den lever vi lenge på, fortsetter hun.

55. pantemillionæren
Røde Kors-presidenten gratulerer den ferske pantemillionæren, som er den 55. som vinner millionpremien siden starten av lotteriet i 2008.
– Vi i Røde Kors gleder oss over både de som får store og små gevinster, og alle de tomflaskene som bidrar til millionbeløp til frivilligheten, sier president i Røde Kors, Robert Mood.
Pantelotteriet har blitt en av Røde Kors viktigste inntektskilder, spesielt for lokallagene og hjelpekorpsene over hele Norge.
– Det er både livsviktig og svært motiverende å få så store midler hvert eneste år, sier presidenten.
I fjor ga Pantelotteriet en inntekt på 37 millioner kroner til Røde Kors. Halvparten går til de lokale Røde Kors-lagene.

Robert Mood takker alle som støtter Røde Kors via Pantelotteriet.