Vant i Pantelotteriet: – Håper jeg har skrevet rett kontonummer

En rogalending i 60-årene skulle bare ned på butikken for kjøpe lokalt brød på Joker’n. Vant 1 million kroner. Det skriver VG.

Pantelappen forteller om den store gevinste på hele én million kroner. Foto: Privat

Det var en svært glad mann som kunne trekke ut pantelappen på en Joker i Rogaland lørdag morgen. Han skulle bare handle favorittbrødet sitt til frokostbordet, da han tenkte: Pytt, jeg tar med meg tomflaskene også.

Klokken 09:30 dro han på butikken og pantet for 22 kroner. Ut av maskinen kom én million kroner-lappen.
– Jeg trykket på «Røde Kors». Det bare skjedde. Jeg ble helt satt ut og trodde det var en feil, sier mannen, som ønsker å være anonym, til VG.

Forvirret gikk han til kassen for å spørre betjeningen.

– Jeg spurte hun i kassen om butikken betaler ut gevinst i kassen. Hun begynte bare å telle nullene, og sa: «Du har vunnet én million!» Så lo hun og sa det ikke var aktuelt å betale direkte fra kassa, forteller den heldige vinneren.

La lappen på konas tallerken
Da mannen kom hjem, lagde han frokost til kona og la millionlappen på hennes tallerken.
– Den så ut som en helt vanlig kvittering fra butikken, og hun forsto ingenting. Hun var som et spørsmålstegn og trodde det var tull, men det gikk opp for henne etterhvert også, forteller han.

Hittil er det bare hun, vinneren selv og dama i butikken (og Pantelotteriet) som vet at det er han som har stukket av med toppsummen.
– Men vi bor på en liten plass, og det er ikke så lett å holde ting hemmelig, sier han.

For å feire lykken ble det god middag til kvelds, og litt godt i glasset.
– Kona har en så god el-sykkel, og nå vil jeg også ha en sånn. Akkurat nå låner jeg hennes, og det er hun ikke så fornøyd med. Hun mener jeg sliter den ut.

Så skal det regne litt på barna også, melder vinneren.

Ikke forfjamset, – bare forvirret
Tidligere i dag ble mannen beskrevet som «forfjamset kunde», blant annet i TV 2, som omtalte nyheten først.

– Det så litt mer spennende ut da det ble meldt i avisen, men det var ikke helt riktig. Jeg bare lot lappen ligge, og i dag har jeg skannet inn gevinsten, påpeker han.
– Jeg var forvirra da jeg vant, men såpass klar var jeg nok, legger han til.

Nå venter han bare på at pengene skal komme på konto, som vanligvis vil ta 1–2 dager.
– Håper jeg har skrevet rett kontonummer, sier han.

Siden begynnelsen i 2008 har over 160 heldige personer blitt pantemillionærer i lotteriet, melder Pantelotteriet selv. En av alle disse vant utrolig nok to millioner på én trekning og flere har blitt millionærer med bare én flaske som innsats.

– Gratulerer så utrolig mye til den heldige vinneren. Vi gleder oss alltid når det er noen som vinner, og det er ekstra hyggelig når det er noe her lokalt, sier Tarja Irene Tikkanen, leder for Sandnes Røde Kors.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.