Vant i Pantelotteriet: − Det er f… meg én million!

26 år gamle Jonathan Svensson skulle bare kjøpe makaroni til middag. Så vant han én million. Det skriver VG.

Jonathan Svensson og samboeren Thea Heggren Aasheim er blitt en million rikere.

Jonathan Svensson og samboeren Thea Heggren Aasheim er blitt en million rikere. Foto: Privat

Jonathan Svensson (26) dro mandag på Rema 1000 Nattland for å kjøpe makaroni, pølser og melk – og tok som vanlig med seg den fulle panteposen.

Svensson er personlig assistent i to forskjellige stillinger på 20 prosent, ved siden av å studere Nettverk og administrasjon. Kjæresten Thea Heggren Aasheim er sykepleier.

Det var kø på pantemaskinen som tar imot hele poser og teller flaskene for deg. Svensson gikk derfor til den manuelle pantemaskinen, pantet for 62 kroner og trykket på Røde Kors-knappen.
– Det kom ingen lyd om at det var noe vinnerlodd, bare av kvitteringen som ble skrevet ut, sier Svensson og fortsetter:
– Jeg gikk en par skritt inn i butikken før jeg så på lappen og ble helt satt ut. Er det 1000? Nei, 10.000? Fytti katta, det er 100.000. Nei, det er faen meg én million!

Svensson ringte rett til kjæresten, som slet med å tro på ham.
– Jeg sto og gråt litt og skalv i butikken, hvorfor skulle jeg tulle med det, sier Svensson som hadde gått tom for 4G på mobilen og ikke kunne sende bildebevis.
Han hadde kjæresten på telefonen hele veien til kassen,
– Da jeg viste lappen til kassadamen sa hun bare «oi», forteller han.

– Har det sunket litt inn?
– Det har sunket litt inn. Jeg fikk en telefon om at pengene var på vei og sjekket sikkert kontoen 200 ganger. Nå har jeg fått pengene på konto og jeg vet at jeg har vunnet, sier Svensson.
Pengene skal brukes til å realisere husdrømmen hjemme på Bømlo – og en ferietur til Alicante i februar.

Daglig leder Thorbjørn Fosse i Hordaland Røde Kors opplyser at Pantelotteriet er blitt en av Røde Kors’ viktigste inntektskilder, og Røde Kors-lagene i Hordaland fikk i fjor inn hele 6,37 millioner kroner.
– I fjor kjøpte vi blant annet en beredskapsbåt som er i full drift og som dekker hele Hordaland. I fjor hadde de 68 oppdrag og var i aktivitet i nær 9000 timer, sier han.
– Midlene gjør også at vi kan ha 190 forskjellige aktiviteter her i Hordaland. Det hadde ikke vært mulig uten støtten vi får fra alle de som gir oss panten sin, sier Fosse.

 

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.