Vant først 50 kroner – så kom sjokket

Mandag morgen skulle kvinnen i 40-årene handle lunsj på Meny Sørlandssenteret og pante noen flasker, som hun satset i Pantelotteriet. Først vant hun 50 kroner og var veldig fornøyd. Da hun satset enda mer i lotteri, kom sjokket.

Slik ser pantelappene ut. Først vant hun 50 kroner, og så kom alle nullene. Foto: Privat

– Jeg hadde med meg tre poser med pant, og etter at jeg hadde puttet på tomflaskene fra den første posen så stoppet maskinen. Jeg fortet meg med å trykke på Røde Kors-knappen, slik jeg pleier å gjøre. Så kom en fanfare, og jeg vant 50 kroner. Da ble jeg egentlig mer enn fornøyd, forteller kvinnen, som ønsker å være anonym.

Sjokkert og forvirret
Da hun fortsatte å pante resten av boksene og flaskene valgte hun igjen å delta i Pantelotteriet, denne gangen med en innsats på 28 kroner.
– Så kom fanfaren enda en gang, og en veldig lang pantelapp. Jeg prøvde å lese hva som sto, men så bare masse nuller. Da gikk jeg ut i bilen for å lese skikkelig. Jeg ville ikke juble før jeg var helt sikker, sier hun.

Til slutt så hun det. På pantelappen sto det at hun hadde vunnet én million kroner.
– Jeg ble helt sjokkert. Det er bare helt utrolig å vinne så mye penger. Men jeg ble så forvirret at jeg ikke fikk kjøpt meg noe lunsj, forteller den heldige vinneren.

Da hun til slutt kom på jobben, fortalte hun det til kollegaen sin.
– Da ble det enda mer jubel. Og så bestilte vi sushi til lunsj, og fikk feiret litt.

Den kvelden ble det enda mer feiring, sammen med mannen sin og gode naboer.
– Vi serverte ekte sørlandsk bløtkake og sjokoladekake, og vi voksne fikk litt vin i glasset.

Hun har allerede noen tanker på hva alle pengene skal brukes til.
– Jeg har lyst til å bruke en del på barna mine, som holder på å etablere seg. Og så har vi lyst til å få til en ekstra reise i tillegg til sommerferien, sier kvinnen.

Avgjørende betydning
Den lokale Røde Kors-lederen i Kristiansand, Bjørn Erik Tobiassen, er glad for å høre om den nye pantemillionæren.
– Gratulerer så mye til den heldige vinneren. Pantemidlene fra Kristiansands innbyggere har avgjørende betydning for vårt arbeid. Vi har mer enn 20 aktiviteter innenfor oppvekst, omsorg, migrasjon og hjelpekorps. I 2022 ga de frivillige i Kristiansand Røde Kors 70 000 tjenestetimer. Pengene fra Pantelotteriet har vi blant annet brukt på å starte opp aktivitetshuset for ungdom, Fellesverket midt i Kristiansand sentrum. Dette er en lavterskel møteplass for unge med gratis mat, arbeidstrening, samt aktiviteter som Leksehjelp og Gatemegling, sier Tobiassen.
– Vi skal også satse på møteplasser og opplevelser for flyktninger i Kristiansand. Så tusen takk til alle som støtter oss på denne måten og gjør arbeidet vårt mulig, sier Røde Kors-lederen.

Det ble god stemning på Meny Sørlandsparken den morgenen.
– Dette var utrolig moro! Det er mange som kommer hit for å pante, og som også velger å trykke på Røde Kors-knappen. Det er andre gang vi kan gratulere en pantemillionær her i butikken, så dette var en stor og hyggelig overraskelse, sier butikksjef Elin Pedersen Haye

Pantet for 24 kroner – ble millionær

Mannen fra Kristiansand skulle bare på Kiwi for å pante noen flasker, og fikk tidenes overraskelse da han så hva som sto på pantelappen.

Petter (31) satset to kroner og vant en million

Petter Bjerkan (31) har en million grunner til å høre på sin mor. Det skriver VG.

Ble sendt på butikken for å vinne i Pantelotteriet

Etter å ha brukt formiddagen på å rydde i huset, fikk småbarnsfaren (36) beskjed om å kjøpe jordbær, pante tomflasker og sørge for å «vinne i Pantelotteriet» – og det gjorde han. – Samboeren trodde ikke på meg før jeg kom hjem med beviset.