Vant en million – nå vil han hjelpe andre

En mann i 50-årene skulle på butikken på Mosjøen for å kjøpe seg en boks snus. Med seg hadde han en pose med tomme Pepsi Max-flasker. Sjokket ble stort da han vant én million kroner på panteautomaten.

Butikksjef Frode Nilsen på Extra Mosjøen og Liv Stenvall, leder i Vefsn Røde Kors gleder seg stort over å få en lokal pantemillionær.

Butikksjef Frode Nilsen på Extra Mosjøen og Liv Stenvall, leder i Vefsn Røde Kors gleder seg stort over å få en lokal pantemillionær. Foto: Røde Kors

– Jeg skulle bare ha en boks snus, og tok med meg panten samtidig. Til sammen satset jeg 24 kroner i Pantelotteriet, med tomme Pepsi Max-flasker. Så kom det en fanfare, forteller mannen, som ønsker å være anonym.
Ut av maskinen kom det en ekstra lang pantelapp.

Skjønte ikke
– Jeg skjønte ikke helt hva som hadde skjedd, og gikk til en av de ansatte på Extra og viste henne lappen. Da fortalte hun meg det. At jeg hadde vunnet én million kroner, forteller den heldige vinneren.
– Det er jo bare helt utrolig å vinne så mye penger, og jeg er veldig takknemlig. Jeg håper dette kan bety mye for flere enn meg, sier mannen, som opprinnelig er fra Syria, men har bodd mange år i Norge.
 Nå vil han bruke deler av milliongevinsten til å hjelpe andre.
– Det er mange i Syria som ikke har det bra. De mangler mye og bor veldig dårlig. Så jeg skal bruke en del av disse pengene til å hjelpe folk der nede. I tillegg skal jeg dele dem med familien min, sier han.

Milliongevinsten er det første han noen gang har vunnet.
– Jeg spiller ikke på noe lotto eller tipping selv, men har fått en del Flax-lodd flere ganger. Men aldri vunnet noe. Og så skjer dette. Det er helt utrolig, sier den ferske pantemillionæren.

Lokale humanitære tiltak
Pantelotteriet har blitt en av de viktigste inntektene til Røde Kors, og halvparten av midlene går til de lokale Røde Kors-lagene. De som nyter godt av penger fra Extra Mosjøen i Nordland er Vefsn Røde Kors.
– Dette var gode nyheter, så gratulerer så mye til vinneren. Midlene fra Pantelotteriet går til flere lokale humanitære tiltak. Det inkluderer blant annet hjelpekorpset, besøkstjeneste, ferie-tilbud for familier med trang økonomi og flere viktige møteplasser. Så tusen takk til alle de som trykker på Røde Kors-knappen, sier Liv Stenvall, leder i Vefsn Røde Kors.

Butikksjef Frode Nilsen på Extra Mosjøen gleder seg også stort over milliongevinsten.
– Dette var utrolig artig! Og det er ekstra hyggelig at det var noen som vant på min butikk. Vi gratulerer vinneren fra alle hos her i butikken med den flott premien. Så håper vi at han får stor glede av alle disse pengene, sier butikksjefen.

Ungt vennepar vant milliongevinst

Venneparet skulle bare en snartur innom Joker-butikken for å kjøpe snus og pante tomflasker fra bilen. Før de trykket på knappen for Pantelotteriet, ble de enige om å dele en eventuell gevinst. – De neste fire minuttene satt jeg på huk i butikken og skalv, forteller kvinnen i 20-årene.

Småbarnsfar ble pantemillionær: – Det gikk helt rundt for meg

Da småbarnsfaren i 30-årene så alle tallene på pantelappen, gikk ikke storhandelen på Rema 1000 helt som planlagt. I stedet løp han ut til bilen og begynte å telle antall nuller.

– Det skal jo ikke være mulig

Ti år etter at seksbarnsfaren fra Bergen vant én million i Pantelotteriet, trykket moren hans på Røde Kors-knappen på panteautomaten. Da kom fanfaren enda en gang. – Det skal jo ikke være mulig at dette skjer oss begge, sier sønnen.