Ungt vennepar vant milliongevinst

Venneparet skulle bare en snartur innom Joker-butikken for å kjøpe snus og pante tomflasker fra bilen. Før de trykket på knappen for Pantelotteriet, ble de enige om å dele en eventuell gevinst. – De neste fire minuttene satt jeg på huk i butikken og skalv, forteller kvinnen i 20-årene.

Joker Vestkanten har mange stamkunder – og nå også en pantemillionær. Det synes butikksjef Kristine Ytrøy (t.v) og assisterende butikksjef Jenny Abbedissen er veldig gøy. Foto: Joker

Hun og samboeren hadde nettopp brukt helgen til å hjelpe et vennepar å flytte, blant annet ved bruk av deres bil.
– Kameraten vår skulle levere bilen tilbake til oss, og plukket meg opp på jobben. På veien ville han innom Joker-butikken på Vestkanten kjøpesenter utenfor Bergen, i for å kjøpe snus. Så foreslo han også at vi kunne pante alle flaskene i bilen. Jeg var ikke så gira på det, men ble med inn siden han ikke kunne bære alle alene, sier den unge kvinnen, som ønsker å være anonym.

Måtte telle nuller
Det var kameraten, som også er i 20-årene, som insisterte på at de måtte trykke på Røde Kors-knappen på panteautomaten.
– Han og samboeren min er veldig opptatt av det, de trykker alltid på den knappen. Selv gjør jeg det bare innimellom, sier kvinnen.
Som «representanter» for hvert sitt par, ble de derfor enige om å dele summen hvis det skulle komme en gevinst.
– Ingen av oss trodde jo at det ville skje, sier hun.

Så lød en fanfare fra panteautomaten.
– Jeg tror vi ble stående og se på hverandre, før vi begynte å telle nuller. Så ble vi veldig usikre, er det seks eller ni nuller i en million? Det var uansett veldig mange nuller på den lappen, forteller jenta, som ifølge seg selv gikk ned i knestående fordi hun skalv så mye.

Flest på søndag
Joker-butikken er ifølge butikksjef Kristine Ytrøy en 100 kvadratmeter stor «Brustadbu» på Vestkanten kjøpesenter utenfor Bergen. Søndag er som regel den dagen de har flest kunder innom.
– Da er det også ekstra mange som kommer med panteflasker fra helgen, sier Ytrøy.

Hun var selv ikke til stede da pantemillionærene vant storgevinsten, men fikk beskjeden via en av sine ansatte.
– De som vant var usikre på om det faktisk var sant, og spurte om hjelp til å «forstå» kvitteringen, forteller hun.

Joker-butikken på Vestkanten skal ha mange stamkunder og Kristine Ytrøy synes det hadde vært veldig hyggelig om vinnerne var blant dem.
– Det er uansett veldig fint at det er to unge par som vil dele gevinsten, sier hun.

Skjedd noe vilt
For venneparene ble søndagen noe helt utenom det vanlige. Da de kom ut bilen, ringte de først til kvinnens samboer, før de dro hjem til mannens samboer i det nye huset.
– Vi fortalte henne at det hadde skjedd noe helt vilt. Først trodde hun vi hadde vært vitne til noe forferdelig, men så viste vi henne kvitteringen. Da kom det noen tårer, forteller kvinnen.

Selv dro hun hjem til egen leilighet og feiret sin andel av gevinsten med restemiddag og et glass rødvin, mens samboeren var på fotballkamp.
– Jeg har nok ikke landet ennå, og har ganske mange dagdrømmer i sving akkurat nå. Blir det USA-tur, Rolex-klokke, Chanel-veske, sølvbelte til bunaden eller kanskje en ny telefon? Det er jo helt vilt mange muligheter, sier hun.

Helt avgjørende
Også leder for Laksevåg Røde Kors, Torbjørn Rogde, synes det er ekstra morsomt at de lokale vinnerne er unge mennesker. Rogde understreker samtidig at midlene de får fra Pantelotteriet er helt avgjørende for all aktivitet i lokalforeningen.
– Det betyr usedvanlig mye for oss. Vi er en forholdsvis stor forening med om lag 1000 medlemmer. De siste årene har vi investert i en båt til søk- og redningstjenesten, samt fornyet mannskapsbilen vår, blant annet med midlene vi får fra Pantelotteriet, sier han.

Rogde forteller også at pantemidler brukes til anskaffelser til hjelpekorpset, til støtte for barn og ungdomsarbeid samt besøkstjenesten for eldre.
– Jeg vil påstå at man vinner i Pantelotteriet hver gang, selv om man ikke sitter igjen med en pengepremie. I stedet bidrar man til å sikre beredskapen i hele landet vårt, sier han.

Helt tilfeldig
Så langt i 2024 har det vært seks milliongevinster i Pantelotteriet, halvparten av disse er vunnet i Hordaland. 29. februar vant alenemor Malin Stana (30) i en butikk på Voss, uka etter vant en kvinne i 80-årene en milliongevinst i en butikk like utenfor Bergen.

– Det er helt tilfeldig hvor og når en gevinst måtte bli trukket, bekrefter daglig leder i Pantelotteriet Gaute Langdal. Han sammenligner Pantelotteriet med et bøttelotteri, der det er helt tilfeldig hvilket lodd som trekkes ut av bøtten.
– Alle lodd i Pantelotteriet kan gi en milliongevinst. Flere har vunnet en million med bare én flaske som innsats, sier Langdal.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.