Ukjent pantemillionær gikk fra gevinst

Det går en ukjent pantemillionær rundt i Skånevik i Sunnhordaland, etter at han eller hun torsdag ble den heldige vinner av én million kroner. Det skriver VG.

Putter flaske inn i automat

I Pantelotteriet kan man bli millionær på tomflasker! Foto: Katrine Lunke

Med tomflasker som innsats vant personen førstepremien i pantelotteriet – hele én million kroner. Men vedkommende gikk videre, antakelig uten å ha oppdaget noe som helst.
Nesten én uke senere er vedkommende fortsatt ikke funnet, skriver lokalavisen Grannar.
– Det som trolig har skjedd, er at en person har ønsket å donere pengene til Røde Kors. I et stresset øyeblikk har vedkommende forlatt pantemaskinen med milliongevinsten hengende i maskinen, sier daglig leder i Pantelotteriet, Gaute Langdal, til VG.

– Høyst uvanlig
Saken har vakt stor interesse de siste dagene, og har også blitt omtalt av NRK og TV 2. Langdal forteller at det er svært sjelden at vinnere går fra gevinster av denne størrelsen.
– Det er høyst uvanlig. Men det er ganske vanlig at man avstår fra å ta smågevinster, i visshet om at de tilfaller Røde Kors.
Hendelsen fant sted på Spar Skånevik. Langdal forteller at det var butikkpersonalet som oppdaget lappen, låste den inn i en safe og kontaktet Røde Kors.
Panteautomaten skal spille en liten melodi når noen vinner. Men selv om det var få kunder i butikken den aktuelle torsdagskvelden, la ikke butikkpersonalet merke til noe spesielt før de fant lappen i maskinen.
– Det var ingen lottolyder eller noen ting. Det var stille og rolig på butikken, og lite kunder, sier butikkmedarbeidar Angelica Haga Bull-Tornøe til NRK.

Tror ikke vinneren blir funnet
Langdal tror det er lite sannsynlig at de vil finne den rette vinneren – selv om han synes det er leit at en person trolig har gått glipp av sin million.
– Det skal god dokumentasjon til før vi kan å utbetale dette til den som eventuelt melder seg. Vi har prøvd å søke etter vedkommende i noen dager, uten at noen har kunnet sannsynliggjort at det er de som har forlatt lappen, sier han.
– Er det noen som har meldt seg?
– Det ønsker jeg ikke å uttale meg om. Men det kreves god dokumentasjon, gjentar Langdal.
Dersom den rette vinneren ikke blir funnet, vil gevinsten tilfalle Røde Kors. I tillegg kan Spar-butikken på Skånevik vente seg en liten finnerlønn, sier Langdal til VG.
– Betjeningen opptrådte eksemplarisk. Det kunne jo vært fristende for butikken å beholde dette selv, sier han.