– Jeg trykker fortsatt på Røde Kors-knappen

Thomas Rød (45) fra Tårnåsen ble pantemillionær i november. Har det endret livet hans, og hva har pengene gått til? Oppegård Avis har intervjuet vinneren.

Pantemillinær Thomas og korpsleder Even Bergan. Foto: Katrine Lunke

Siden starten i 2008 har 56 personer blitt pantemillionærer, og én av dem er Thomas Rød (45).
Vi møter trebarnsfaren hjemme på Tårnåsen, hvor skiutstyret ligger utenfor i snøen. I november ble han pantelotterivinner da han, egentlig ved en tilfeldighet, trykket på Røde Kors-knappen.
– Jeg skulle bare ha noe kjapt på butikken, og tok med meg et par flasker i farten. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg gjorde det, som regel samler vi opp en del poser før vi går og panter. Ofte trykker jeg på den vanlige panteknappen, for å betale varene med pantepengene. Men denne gangen trykket jeg på Røde Kors-knappen, uten at jeg helt vet hvorfor, forklarer han ved kjøkkenbordet.
På lappen som kom ut, stod det «Kontakt Pantelotteriet», og under var det et tall med uvanlig mange nuller.
Det stod nemlig én million kroner, og det er takket være hans bevisste døtre og kone at han trykket på knappen.
– Som regel er det døtrene mine som trykker på Røde Kors-knappen, ikke jeg. Det tok litt tid før jeg faktisk skjønte at det var en hel million. Jeg sendte bilde av kupongen til konas mobil, og fikk et «?» til svar. Hun lurte på om det var en spøk, smiler han.

Ikke gått ham til hodet
Thomas og kona Line Rød er opprinnelig fra Oslo, men har bodd på Tårnåsen i over ti år. Sammen har de døtrene Emma (10), Marie (15), og Kristine (17).
Og siden alle tre er interessert i svømming, fotball og ski, går det fort noen lapper til reiser og utstyr. Selv sitter Thomas i styret i skigruppa i Oppegård IL.
– Det jo uvirkelig å vinne, men jeg mistet ikke nattesøvnen av den grunn… Det er stor interesse for sport i familien, så pengene komme godt med når man trenger nytt utstyr og slikt, sier han til Oppegård Avis.
De har ingen konkrete planer for hva pengene skal gå til. Noen vil pusse opp, men det er det ikke tid til med en så fantastisk vinter det har vært.
Nå pakkes det til at far og mellomste datter skal reise til Ungdomsbirken på Lillehammer.

Trykker fortsatt på den knappen
Sjansen for at han vinner på ny er nå tilnærmet null, men det hindrer ham ikke i å trykke på knappen til den humanitære organisasjonen.
– Jeg trykker fortsatt på Røde Kors-knappen, selv om sjansen for at jeg vinner nå er veldig liten, sier han.