Trønder vant én million på tomflasker – skal kjøpe hus

Mannen pantet fire poser med tomflasker i Ørland. Han har vært sikker på å vinne helt siden han begynte med Pantelotteriet. Det skriver Adresseavisen.

Kjøpmann Ronny Bremnes ved Rema 1000 på Brekstad feirer pantemillionæren.

Den nybakte millionæren har hatt planen klar siden han startet med Pantelotteriet i 2010. Lotteriet ble lansert to år tidligere.
– Jeg var sikker på at jeg ville vinne. Det har jeg vært i mange år. Pengene skal gå til hus, sier mannen i 30-årene fra Fosen, som ønsker å være anonym.

– Går til godt formål
Han har vunnet noen mindre beløp tidligere, blant annet 250 og 1000 kroner. Pantelotteriet er et lotteri der tomme bokser og flasker brukes som innsats i panteautomater. Lotteriets overskudd går til Norges Røde Kors.
– Av og til er det ganske mye penger man panter, men uansett om man vinner noe eller ikke, så har man støttet et godt formål, understreker mannen til Adresseavisen.
Siden boligmarkedet er hett for tiden, er det vanskelig å komme seg inn. Familien bor for tiden i en utleiebolig.
– Disse pengene kommer godt med i boligkjøpet, sier han.

– Trodde jeg ville bli galere
Ellers skal noe gevinsten settes av til barnas utdanning, og det kan også hende det vanker en ferietur på kona.
– Jeg har ingen planer om å ta av. Jeg trodde kanskje jeg ville reagere annerledes da jeg fikk beskjeden. Jeg trodde jeg ville bli galere, men jeg var såpass forberedt på at det ville skje, sier han.
Like før klokka 18.00 lørdag kveld gikk mannen inn på Rema 1000 på Brekstad i Ørland for å pante fire poser med tomflasker.

– Trodde noe var feil
Vinneren hadde først handlet i en Coop-butikk, men siden det ikke var noen automat med Pantelotteriet, dro han innnom Rema 1000 etterpå. Her kom det ut en annerledes pantelapp.
– Den var veldig lang, så jeg trodde først at det var en feil. Det sto én million og femti kroner. Så jeg måtte ringe og sjekke. Jeg fikk bekreftet at jeg hadde vunnet og så ble jeg forklart hva jeg skulle gjøre. Men jeg falt litt ut av samtalen, så jeg måtte ringe opp igjen et kvarter senere, gjenforteller vinneren.

Fjerde sørtrønder som vinner
Ifølge Pantelotteriet er denne mannen pantemillionær nummer 39 i rekken og han er den fjerde som vinner i Sør-Trøndelag. I fjor fikk Røde Kors 30 millioner kroner fra Pantelotteriet, og totalt nærmer beløpet seg nå 150 millioner kroner.
I juli ble det ny rekord for Pantelotteriet. Da ble det satset pant for hele 9,3 millioner kroner i lotteriet. 375 915 kroner av dette kom fra Sør-Trøndelag og 99 130 kroner kom fra Nord-Trøndelag.
– Vi er svært takknemlige for at folk i fylket vårt velger å trykke på panteknappen og støtte Røde Kors’ lokalforeninger i distriktet. Midlene vi får fra Pantelotteriet gir oss langt flere muligheter til å være til stede for mennesker i nærmiljøene, sier leder for Sør-Trøndelag Røde Kors, Thomas Enoksen, i en pressemelding.