Trønder skulle kjøpe grøt – ble millionær

En 52-åring fra Trondheim skulle bare på butikken for å kjøpe grøt og pante noen flasker. Så kom det en fanfare. – Jeg trodde ikke det var sant det jeg så, sier han.

Slik ser pantelappen ut, som er verdt én million kroner. Foto: Privat

Onsdag ettermiddag dro trønderen på Extra Moholt i Trondheim for et par ærender.
– Jeg skulle bare kjøpe meg en pakke grøt til middag, og samtidig hadde jeg med en pose med pant. Jeg ble stående en stund å vente ved panteautomaten, bak en jente som tydeligvis pantet mye fra helgen. Så da det var min tur, så ble maskinen full og alt stoppet opp før jeg hadde puttet på alle flaskene. Men jeg rakk å trykke på Røde Kors-knappen, slik jeg pleier. Og da kom det en fanfare, forteller mannen, som ønsker å være anonym.
Ut av maskinen kom en ekstra lang lapp, med et beløp som viste mange nuller.

Overbeviste kona
– Jeg klarte ikke å se hva det sto med en gang. Jeg har jo bare vunnet femti og hundre kroner før, så jeg trodde ikke det var så stort beløp. Da jeg skjønte hva som faktisk sto på lappen, ble jeg helt satt ut, sier han.
For på den ekstra lange pantelappen sto det at han hadde vunnet én million kroner, med en innsats på 22 kroner.

– Det er jo ikke sånt man tror skal skje. Dette er den eneste gamblingen jeg driver med, etter at jeg fant ut at lotto og tipping bare ble penger ut av kassa. Og så stod jeg der plutselig med én million kroner i hendene. Det er bare helt uvirkelig.
Trønderen valgte å ikke fortelle det til noen på Extra Moholt.
– Jeg dro hjem til kona for å fortelle det. Hun har ikke vært så tilhenger av å trykke på Røde Kors-knappen før, men nå tror jeg hun er overbevist, sier den heldige vinneren.

Han har allerede en idé til hva pengene skal brukes til.
– Jeg kan godt tenke meg en liten ferie til et sted som er varmere enn Trøndelag. Vi har også to voksne sønner, så de trenger litt hjelp til å etablere seg. Så skal vi sikkert også nedbetale litt gjeld, sier han.

Kjøpte ambulanse for pengene
Butikksjef Eva Fossum på Extra Moholt gleder seg over den store gevinsten.
– Dette var veldig overraskende og veldig artig. Alle her gratulerer så mye, og vi håper han kommer tilbake for å prøve lykken igjen. Vi fikk installert Pantelotteriet først i år, og jeg hadde ikke trodde at dette noen gang skulle skje her hos oss, sier Fossum.

Også hos Røde Kors er stemningen god da de får vite om den nye pantemillionæren.
– Dette var utrolig hyggelig å høre, og jeg må bare gratulere den heldige vinnere, sier Marita Hoel Fossen, daglig leder i Trondheim Røde Kors.
– Pantelotteriet har blitt en veldig viktig inntekt for oss. Tidligere i år bidro midlene til at vi fikk kjøpt en ny ambulanse, og i juni kunne vi åpne gratis utlånssentral for sports- og friluftsutstyr her i Trondheim, takket være midlene fra lotteriet, sier Hoel Fossen.

Marita Hoel Fossen, daglig leder i Trondheim Røde Kors og Eva Fossum, butikksjef på Extra Moholt, gleder seg over en pantemillionær i Trondheim.

Marita Hoel Fossen, daglig leder i Trondheim Røde Kors og Eva Fossum, butikksjef på Extra Moholt, gleder seg over en pantemillionær i Trondheim. Foto: Aleksander Båtnes

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.