Trodde mannen spøkte om milliongevinst

En tur på Rema ga paret fra Vestfold en stor overraskelse. Mens mannen puttet inn flaskene i panteautomaten handlet kvinnen. Da han var ferdig sa han til kona si at «jeg har en million kroner i lomma mi». Hun ble sjokkert da hun skjønte at han ikke spøkte.

Dagfinn Gjerden i Røde Kors og kjøpmann Tobias Strimp Gangsø på Rema 1000 Svarstad gleder seg over milliongevinsten. Foto: Rema

– Jeg var i nærhetene da han pantet, og vi trykker alltid på Røde Kors-knappen. Vi har vunnet noen mindre beløp før, så da plutselig sa at han hadde en million i lomma, så trodde jeg at han bare tullet, forteller kvinnen.
– Jeg handlet videre, og kjøpte brød og epler. Så gikk vi ut i bilen, og mannen min viste meg pantelappen. Da fikk jeg helt sjokk, sier hun.
For på lappen sto det at de hadde vunnet én million, etter en innsats på bare 35 kroner.
– Jeg så jo at det ikke vare en spøk. Vi ble bare sittende i bilen, og lure på hva vi skulle gjøre nå. Det var helt surrealistisk opplevelse. Så ringte vi til Pantelotteriet, og de fortale oss hvordan vi skulle gå frem for å få gevinsten, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Skal ikke sløse
Feiringen den dagen ble ikke av det helt store.
– Vi tok en is og begynte å tenke på hva vi skal bruke disse pengene på. Vi har ikke planlagt noe stor ferie i år, men nå tror vi at det blir en hyggelig utenlandstur. Vi skal ikke sløse bort pengene, og har lyst til å bruke dem til noe fornuftig. Vi kommer nok til å bruke mye av det til å betale ned på lånet, sier den heldige vinneren.

Kjøpmann Tobias Strimp Gangsø på Rema 1000 Svarstad nær Larvik var ikke selv til stede da gevinsten gikk, og blir overrasket da han får høre om hva som har skjedd.
– Dette var jo helt vilt, og veldig moro å høre. Det er jo ikke hver dag noen vinner så mye, og da er det ekstra hyggelig at det er våre kunder. Så det er bare å gratulere så mye, og håpe at pengene kommer til nytte, sier Strimp Gangsø.
– Det virker som Pantelotteriet er en populær ting, og at det er mange som bruker det til å støtte det lokale Røde Kors-laget. De gjør en god jobb her i Larvik-området, sier kjøpmannen.

Kan virkelig lønne seg
Det lokallaget som driver nærmest Rema-butikken er Lardal Røde Kors, som nylig ble reopprettet og nå er i aktivitet igjen. Milliongevinsten gleder den nye lederen Dagfinn Gjerden.
– Vi gratulerer de heldige vinnerne hjerteligst med millionen, og takker samtidig alle som deltar i lotteriet og bidrar til våre inntekter. Lardal Røde Kors er nylig opprettet igjen og vi vil satse på tiltak innen omsorg for alle aldersgrupper, sier Røde Kors-lederen.
– Det er ekstra gledelig at en så stor gevinst tilfaller heldige pantere her i Lardal. Nå ser vi at det virkelig kan lønne seg å bruke Røde Kors-knappen på automaten, sier Gjerden.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.

Måtte telle nuller: – Sto det virkelig en million kroner?

Egil Lind fra Asker måtte telle nullene på pantelappen flere ganger for å tro sine egne øyne. – En hyggelig overraskelse! Det skriver TV2.no

Vant i Pantelotteriet: – Håper jeg har skrevet rett kontonummer

En rogalending i 60-årene skulle bare ned på butikken for kjøpe lokalt brød på Joker’n. Vant 1 million kroner. Det skriver VG.