Trodde hun hadde vunnet 50 kroner – pantelappen ga et helt annet svar

Torsdag vant en kvinne én million kroner i Pantelotteriet på Rema 1000 Ågotnes utenfor Bergen. Det var en betraktelig høyere sum enn hun først trodde. Det skriver Nettavisen.

Slik så vinnerloddet ut, på Rema Ågotnes.

Slik så vinnerloddet ut, på Rema Ågotnes. Alle nullene avlørte summen på hele én million kroner.

Kvinnen, som ønsker å være anonym, skulle bare på butikken og handle og pante en liten pose med tomflasker. Som hun pleier å gjøre, satset hun halvparten av panten i Pantelotteriet. Så kom det en fanfare, og beskjed om hun hadde vunnet.
– Jeg trodde jeg hadde vunnet 50 kroner, men så så jeg at det var veldig mange nuller. Jeg måtte bruke lang tid for å skjønne at det var én million kroner. Det var helt utrolig å se, sier kvinnen, som ifølge seg selv er «godt voksen», i en mail til Nettavisen.

– Helt fantastisk
Hun kan fortsatt ikke helt skjønne at hun har vunnet, og forteller at hun venter på å se pengene på konto før hun tror på det.
– Jeg har fortalt det til nærmeste familie, og de synes det var helt fantastisk, sier hun.
Ifølge kvinnen pleier hun vanligvis å trykke på Røde Kors-knappen for å støtte det gode formålet, ikke for å vinne.

– Jeg synes Røde Kors gjøre en veldig god jobb, og bidrar gjerne. Jeg fikk selv oppleve arbeidet deres på nært hold under skogbrannen på Ågotnes i sommer. Da var det mange av oss som ble evakuert, og jeg fikk se hvor godt Røde Kors jobbet med å løse mange vanskelige oppgaver, forteller kvinnen.

Nå har hun tenkt til å bruke gevinsten på å nedbetale lån og få pusset opp litt i hjemmet. I tillegg kan det nok vanke litt penger til barna, røper den ferske pantemillionæren.

Millionær nummer to
Hos det nærmeste lokallaget, Fjell Røde Kors, blir nyheten tatt imot med stor glede.
– Jeg er utrolig glad på vegne av vinneren. Pantelotteriet har blitt veldig viktig for oss, og vi her i lokallaget er svært glade for midlene vi får. Pengene brukes til livsviktig utstyr og kursing og bidro nylig til at vi kunne kjøpe en ny utrykningsbil. Så jeg vil takke alle de som bidrar med panten sin og som gjør alt dette mulig, sier Fredrik Mathisen, leder for lokalforeningen i Fjell Røde Kors samt leder for hjelpekorpset.

Kjøpmann på REMA 1000 Ågotnes, Thor-Vidar Nilsen, synes det er fantastisk at de har fått en ny pantemillionær i butikken sin.
– Det er bare å gratulere, dette var kjempekjekt. Det gjør jo noe med dagen din, når man hører om noe sånt, selv om det ikke var jeg som vant. Utrolig nok hadde vi en pantemillionær i butikken i 2018 også. Vi er en av de butikkene som mottar mest pant i hele fylket, så det er kanskje ikke så rart at dette skjer akkurat hos oss, sier han.

Alenemor Malin (30) ble pantemillionær: – Alt er snudd på hodet

Familien fra Voss måtte telle nullene på pantelappen. Det skriver VG.

Skulle bare vaske tøy – vant en million

Han skulle egentlig vaske klær, men endte opp med å pante flasker på lokalbutikken. Det var det lureste mannen i 30-årene kunne ha gjort.

Skulle bare kjøpe øl – ble pantemillionær

79-åringen fikk fylt på både kjøleskap og bankkonto mandag ettermiddag. Det skriver VG.