Trodde hun hadde vunnet 10.000 – så tok hun på seg brillene

Kvinnen i 50-årene trodde hun hadde vunnet 10.000 kroner i Pantelotteriet. Da hun kom hjem, fikk hun seg imidlertid en stor overraskelse. Det skriver TV2.no.

Kristi Svensson og Sobia Malik på Coop Extra Pilestredet Park gleder seg stort over en pantemillonær i deres butikk.

Kristi Svensson og Sobia Malik på Coop Extra Pilestredet Park gleder seg stort over en pantemillonær i deres butikk. Foto: Coop Extra

Kvinnen, som ønsker å være anonym, besøkte sin lokale Coop Extra-butikk i Oslo mandag. Hun hadde med seg tre tomme brusbokser til en panteverdi av seks kroner. Som vanlig prøvde hun lykken og trykket på Røde Kors-knappen for å delta i Pantelotteriet. Plutselig begynte en fanfare å spille, og ut av pantemaskinen åpenbarte det seg en ekstra lang pantelapp.
– Jeg hadde ikke brillene på meg, så jeg klarte ikke helt å lese hva som sto. Det så litt ut som 10.000 kroner, som jeg syntes var helt fantastisk, sier hun.
Hun dro omsider hjem, og tok på seg lesebrillene. Da kom sjokket.

– Surrealistisk
For på pantelappen sto det ikke 10.000, men én million kroner.
– Det var en helt surrealistisk følelse, og det er vanskelig å forstå hvor mye penger det er. Et par dager før hadde jeg utrolig nok diskutert med mannen min hva som var toppgevinsten i lotteriet.
– Jeg var helt sikker på at det var 10.000, men han mente det var én million. Nå skjønner jeg jo at det var han som hadde rett. Og han ble rimelig fornøyd da han hørte hvordan jeg hadde funnet det ut, sier den fornøyde vinneren.
Den kvelden feiret de to med en god makrellmiddag, og i dag har de planlagt å feire igjen, på restaurant. Vinneren har også en idé om hva alle pengene skal brukes til.
– Jeg har jo det meste av ting, så vi skal bruke det på opplevelser, og for å sikre fremtiden. Nå planlegger vi allerede en utenlandstur, hvor også vår datter skal få være med, og noe skal spares til pensjon.

Samlet inn ni mill.
På vinnerbutikken Coop Extra Pilestredet Park i Oslo er det også god stemning.
– Dette var utrolig moro å høre, at vi fikk en pantemillionær her i butikken, sier butikkansatt Sobia Malik.

Halvparten av alle midlene Røde Kors mottar går til en lokalforening i nærheten av den aktuelle pantemaskinen. I fjor samlet Oslo Røde Kors inn over ni millioner kroner fra lotteriet.

Skulle kjøpe fredagstaco – vant en million

Kvinnen fra Stavanger skulle på butikken for å kjøpe fredagstaco og pante noen flasker. «Nå skal jeg pante flasker. Du får krysse fingrene» skrev hun i en melding til samboeren. Så trykket hun på Røde Kors-knappen. Synet av de seks nullene satte henne helt ut.

Ble millionær av fem år gammel flaske

Da en 39 år gammel mann fra Rissa i Trøndelag skulle på butikken for å pante tre fulle søppelsekker, fikk han seg en overraskelse av de sjeldne. Det skriver tv2.no.

Vant i Pantelotteriet: − Det er f… meg én million!

26 år gamle Jonathan Svensson skulle bare kjøpe makaroni til middag. Så vant han én million. Det skriver VG.