Trodde de fikk bot – hadde vunnet én million

Moren trodde mannen og datteren viste fram en bot. Så leste hun nøyere på lappen og skjønte at de hadde vunnet én million kroner. – En helt absurd situasjon, sier datteren.

Rema-ansatte Aage Silas Lie Olsen (tv.) og Stefan Vorkinn gleder seg over en vinner i butikken sin, kun få dager før julaften.

Rema-ansatte Aage Silas Lie Olsen (tv.) og Stefan Vorkinn gleder seg over en vinner i butikken sin, kun få dager før julaften. Foto: Rema.

Faren i 60-årene og datteren i 20-årene dro på Rema 1000 Fåberggata på onsdag ettermiddag, for å pante flasker og kjøpe inn til dagens middag. Foran panteautomaten valgte de å trykke på Røde Kors-knappen og delta i Pantelotteriet, slik de pleier.
– Det sto «gratulerer» på lappen, med tre utropstegn bak, så vi skjønte at vi hadde vunnet, men så ikke hvor mye det var med en gang. Så leste vi alle nullene, og forstod at vi hadde vunnet én million kroner. Da begynte vi bare å le og gråte om hverandre. Så løp vi ut til bilen, og fikk aldri handlet noe, forteller datteren.

Da de kom hjem, viste de lappen til moren. Hun trodde de hadde fått en bot på handleturen sin.
– Jeg tror hun leste på lappen i minst ett minutt før hun skjønte at de ikke vare en bot, men et vinnerlodd. Til slutt spurte hun oss vi hadde vunnet én million. Da vi kunne bekrefte det, ble hun utrolig glad. Så ringte vi søsteren min på Facetime og viste henne lappen. Hun kunne heller ikke tro det, og ble veldig overrasket da hun skjønte hva som hadde skjedd. Det er jo en helt absurd situasjon, å vinne så mye penger, forteller vinneren, som ønsker å være anonym.

De heldige vinnerne har allerede en plan for hva de skal bruk pengene på.
– Vi skal dele millionen på alle i familien, og det meste skal gå til oppussingen av hytta vår. Vi har utsatt det, fordi det har vært så dyrt. Nå skal vi fikse alt der, i tillegg til å kjøpe oss båt. Da får vi glede over premien, hele familien. Så vi føles oss veldig heldige og takknemlige, sier hun.

Familien planlegger også å gi en andel av gevinsten til et godt formål.

Gevinsten gleder også Røde Kors. Pantelotteriet har blitt en av deres viktigste inntektskilder. I år vil de få 120 millioner kroner fra lotteriet, som skal brukes til humanitært arbeid. Halvparten av midlene går til de lokale Røde Kors-lagene.
– Dette er viktige midler som vi bruker til gode humanitære formål i hele distriktet. Vi har hele tiden behov for både redningsutstyr og opplæring av de frivillige. Det betyr at vi kan ha god beredskap, mange aktiviteter og tilbud om omsorg for de som trenger det, sier Hanne-Gunn Røraas, daglig leder Røde Kors i Innlandet.

På Rema 1000 Fåberggata er stemningen god da de får vite om gevinsten.
– Det er jo kjempemorsomt at noen vinner akkurat i vår butikk, og så rett før jul. Så gratulerer til vinneren. Dette må være tidenes julegave. Pengene fra Pantelotteriet går jo til en god sak, så da er det ekstra moro at når vinner, sier kjøpmann Stian Sommerseth.

Trodde de fikk bot – hadde vunnet én million

Moren trodde mannen og datteren viste fram en bot. Så leste hun nøyere på lappen og skjønte at de hadde vunnet én million kroner. – En helt absurd situasjon, sier datteren.

Satset 51 kroner – vant førjulsgave på én million

Tirsdag kveld skulle mannen i begynnelsen av 20-årene på postkontoret i Oslo for å hente noen julegaver han hadde bestilt til familien. På veien dit vant han tidenes førsjulsgave til seg selv – én pantelapp verdt million kroner.

Skulle kjøpe paprika – vant en million

Lørdag ettermiddag skulle samboerparet i midten av 20-årene på butikken i Levanger i Trøndelag for å kjøpe paprika og pante noen flasker. Da de var ferdige, hadde de blitt millionærer.