Tre ble pantemillionær på to dager

I løpet av to dager vant tre personer hver sin million i Pantelotteriet. Toppgevinstene ble vunnet i Ålesund og Fredrikstad, samt i Sandefjord hvor vinneren satset én flaske verdt tre kroner i pant.

Med én flaske som innsats vant mannen én million kroner i Pantelotteriet. Foto: Privat

Tirsdag i forrige uke varslet Pantelotteriet at tre milliongevinster hadde hopet seg opp, samtidig som lotteriomgangen nærmet seg slutten. Det førte til at tre personer ble pantemillionær på to dager.

Første gevinsten gikk torsdag morgen, på Rema 1000 Stadion på Kråkerøy utenfor Fredrikstad. Da skulle en mann i 40-årene på butikken for å kjøpe rundstykker og pante noen flasker verdt ti kroner. Som vanlig trykket han på Røde Kors-knappen for å delta i Pantelotteriet. Da kom det en fanfare og ut av maskinen kom det en ekstra lang lapp.

Kjøper ny bobil
– Jeg måtte lese beløpet mange ganger helt til jeg skjønte hva som faktisk sto der. Da ble jeg helt skjelven, sier mannen i 40-årene, som ønsker å være anonym.
For på lappen sto det at han hadde vunnet én million kroner.
Vinneren har allerede noen tanker om hva millionen kan brukes til.
– Jeg har bobil som hobby, så det kan godt tenkes at vi kjøper en større bobil, sier han.

Det ble også god stemning på Rema-butikken.
– Dette var jo veldig moro. Jeg leste akkurat i avisen at det skulle komme tre milliongevinster ganske raskt, men jeg trodde jo aldri at det skulle skje her i butikken vår, sier Jorunn Rønning, nestkommanderende på Rema 1000 Stadion.

Morgenen etter skulle en mann i 50-årene på Meny Indre Havn i Sandefjord for å kjøpe brød og ost og pante et par poser med tomflasker. Selv om han ofte deltar i Pantelotteriet, hadde han denne gangen valgt at han skulle beholde pantepengene selv. Så han puttet to poser med pant inn i den store pantemaskinen, som tar hele poser med pant på én gang. Men så skjedde det noe. En av flaskene ble ikke godtatt og kom i retur.

Brukes på familien
– Jeg tok tilbake den ene flasken og puttet den i den vanlige panteautomaten som sto ved siden av. Da tenkte jeg at jeg like så godt kunne prøve lykken i Pantelotteriet, forteller han.
– Så vant jeg, og så at det sto veldig mange nuller. Jeg telte dem et par ganger og ble helt satt ut For på pantelappen sto det at jeg hadde vunnet én million kroner. Det var helt uvirkelig.
Hva pengene skal brukes til er ikke helt avklart, men han ønsker å bruke dem på familien.
– Når man vinner noe sånt er det hyggelig å kunne bruke det til noe positivt, sier han.

De ansatte på Meny ble like overrasket.
– Det er helt utrolig. Vinneren banket på døren min, og lurte på om det faktisk var sant. Kollegaen min tok en prat med ham, og kunne fortelle at han faktisk hadde vunnet milliongevinsten. Det er bare å gratulere så mye, sier butikksjef Kenneth Bolt.

På ettermiddagen samme dag kom det enda toppgevinst, da en heldig mann vant millionen på Eurospar Larsgården i Ålesund. Det gleder butikksjefen.
– Gratulerer, dette var veldig artig. Og hyggelig at det var lokale kunder som vant. Vinnerne kom inn til meg, og sa at de hadde vunnet og lurte på hva de skulle gjøre. Da måtte jeg svare at vi nok ikke kunne utbetale én million i kassa, sier butikksjef Anders Mack med et smil.
– Det er mange som kommer hit for å pante, og mange av dem velger å delta i lotteriet. Det er nok en blanding av at de vil støtte Røde Kors og å vinne en gevinst, sier Mack.

Nå har en ny lotteriomgang begynt i Pantelotteriet, med 12 nye milliongevinster og tusenvis av andre premier.

Pantet for 24 kroner – ble millionær

Mannen fra Kristiansand skulle bare på Kiwi for å pante noen flasker, og fikk tidenes overraskelse da han så hva som sto på pantelappen.

Petter (31) satset to kroner og vant en million

Petter Bjerkan (31) har en million grunner til å høre på sin mor. Det skriver VG.

Ble sendt på butikken for å vinne i Pantelotteriet

Etter å ha brukt formiddagen på å rydde i huset, fikk småbarnsfaren (36) beskjed om å kjøpe jordbær, pante tomflasker og sørge for å «vinne i Pantelotteriet» – og det gjorde han. – Samboeren trodde ikke på meg før jeg kom hjem med beviset.