Tomflasker har gitt 150 millioner

Pantelotteriet har blitt en betydelig inntektskilde for Røde Kors. Det skriver ANB.

Nylig (11. november 2016) mottok generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors en symbolsk pantelapp på hele 150 millioner kroner fra lotteriet.

Beløpet utgjør det Pantelotteriet har gitt til organisasjonen siden den spede begynnelsen i 2008. Da var lotteriet tilgjengelig kun i utvalgte butikker i Oslo.
Nå er det tilgjengelig i nærmere 2.000 butikker over hele landet, og rundt 12 prosent av all pant brukes som innsats i Pantelotteriet.
Oslo er det fylket hvor den største delen av panten går til Pantelotteriet, tett fulgt av Akershus og Telemark.

– Røde Kors er helt avhengig av stadig å ha tilgang på penger som vi kan omsette til hjelp for de som virkelig trenger det. Å få penger fra Pantelotteriet er derfor helt avgjørende for Røde Kors, for dette er penger vi kan sette inn akkurat der det trengs når det trengs. Det sa en svært fornøyd Bernt G. Apeland da han mottok pantelappen på 150 millioner.

Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet, hadde gleden av å overrekke den store pantelappen.
– Vi er utrolig stolte av det vi har oppnådd med Pantelotteriet, og vi opplever at vi stadig slår rekorder og øker markedsandelene våre. Det er tydelig at mange ser på dette som en enkel og spennende måte å støtte Røde Kors på, uttaler Langdal.
40 personer har til nå blitt millionærer i lotteriet, og vinnerne får stadig vekk mye oppmerksomhet i media. Mest oppmerksomhet fikk likevel hendelsen i Skånevik i Hordaland i slutten av september, da en ukjent person gikk fra loddet sitt på en Spar-butikk, og mistet derfor muligheten til å vinne én million kroner.

Kilde: ANB

Per i dag – 14. april – har Pantelotteriet bidratt med 787,2 millioner kroner til Røde Kors.