Tok opp én million i lån – to uker etter vant han alt tilbake

En mann i 40-årene tok opp én million kroner ekstra i lån. To uker etter var han på sin lokale Extra-butikk i Kristiansand, og vant hele beløpet tilbake i Pantelotteriet.

Slik ser den ut, pantelappen som er verdt én million kroner.

Slik ser den ut, pantelappen som er verdt én million kroner. Foto: Privat

Mannen fra Kristiansand hadde tatt med sine to små barn på Extra Vestheiene i Kristiansand, for å pante noen flasker og kjøpe litt lørdagsgodt.
– Vi puttet inn tomflaskene og trykket på Røde Kors-knappen, som vi alltid gjør. Så kom det en fanfare, og det sto av vi hadde vunnet. Jeg tenkte jo ikke at det var det helt store beløpet, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Men da han hadde lest beløpet på pantelappen mange ganger, gikk det opp for ham. Han hadde vunnet én million kroner.

Alt føles lettere
– Jeg ble litt sjokkert. Det er jo en helt absurd følelse å vinne så mye. Det er jo like mye som to nye biler. Nå føles alt litt lettere. Det er en fin trygghet å vite at man har én million kroner ekstra. Vi kommer nok til å bruke dem til noe fornuftig, som blant annet å betale ned på det ekstra lånet vi akkurat har tatt opp, på akkurat én million, sier han.

Selv om familien snart får inn én million kroner på kontoen, ble det ikke ekstra lørdagsgodt for barna i butikken.

– Nei, det er alltid maks 15 ting i smågodthylla, også når man vinner én million, smiler han.

Viktig for arbeidet med barn og unge
Nyheten om pantemillionæren gleder Sigrun Tara Øverland, daglig leder i Kristiansand Røde Kors.

– Det er veldig moro å høre om en lokal vinner, så det er bare å gratulere. Midlene fra Pantelotteriet betyr utrolig mye for oss i Kristiansand Røde Kors. Dette er midler som vi kan bruke der det betyr mest, sier Øverland.

Denne uka har de begynt å bidra med frivillige til Kristiansand kommunes vaksinasjonssenter, etter å ha vært med på testsenteret i havna og på Kløvertun gjennom våren.

– Vi er nå også i gang med å forberede Fellesverket, et aktivitetshus for ungdom, som åpner våren 2022. Dette vil bli ei viktig satsning for oss i årene fremover. Vi gleder oss til å fortsette fokuset vårt på barn og unge, som vi har hatt helt siden oppstarten i Kristiansand for over 100 år siden, sier Røde Kors-lederen.

Ville støtte Røde Kors – vant million-gevinst

Lørdag ettermiddag skulle en kvinne i 50-årene på Coop Mega Randaberg nær Stavanger, for å pante noen flasker og handle inn til helgen. Foran panteautomaten gjorde hun som hun pleier, hun trykket på Røde Kors-knappen. Så kom en fanfare, og ut av automaten kom en ekstra lang lapp…

Ble irritert da kona sendte han ut for å pante – så skjedde det noe uventet

En mann i 30-årene valgte å trykke på Røde Kors-knappen for å gjøre panting litt mer spennende – det angrer han ikke på. Det skriver TV2.no.

Kvinne satset 60 kroner i pant – vant én million

En kvinne fra Oslo tok turen til en Meny-butikk i Bærum for å handle og pante noen flasker. Det resulterte i en gevinst på én million kroner.