Tok opp én million i lån – to uker etter vant han alt tilbake

En mann i 40-årene tok opp én million kroner ekstra i lån. To uker etter var han på sin lokale Extra-butikk i Kristiansand, og vant hele beløpet tilbake i Pantelotteriet.

Slik ser den ut, pantelappen som er verdt én million kroner.

Slik ser den ut, pantelappen som er verdt én million kroner. Foto: Privat

Mannen fra Kristiansand hadde tatt med sine to små barn på Extra Vestheiene i Kristiansand, for å pante noen flasker og kjøpe litt lørdagsgodt.
– Vi puttet inn tomflaskene og trykket på Røde Kors-knappen, som vi alltid gjør. Så kom det en fanfare, og det sto av vi hadde vunnet. Jeg tenkte jo ikke at det var det helt store beløpet, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Men da han hadde lest beløpet på pantelappen mange ganger, gikk det opp for ham. Han hadde vunnet én million kroner.

Alt føles lettere
– Jeg ble litt sjokkert. Det er jo en helt absurd følelse å vinne så mye. Det er jo like mye som to nye biler. Nå føles alt litt lettere. Det er en fin trygghet å vite at man har én million kroner ekstra. Vi kommer nok til å bruke dem til noe fornuftig, som blant annet å betale ned på det ekstra lånet vi akkurat har tatt opp, på akkurat én million, sier han.

Selv om familien snart får inn én million kroner på kontoen, ble det ikke ekstra lørdagsgodt for barna i butikken.

– Nei, det er alltid maks 15 ting i smågodthylla, også når man vinner én million, smiler han.

Viktig for arbeidet med barn og unge
Nyheten om pantemillionæren gleder Sigrun Tara Øverland, daglig leder i Kristiansand Røde Kors.

– Det er veldig moro å høre om en lokal vinner, så det er bare å gratulere. Midlene fra Pantelotteriet betyr utrolig mye for oss i Kristiansand Røde Kors. Dette er midler som vi kan bruke der det betyr mest, sier Øverland.

Denne uka har de begynt å bidra med frivillige til Kristiansand kommunes vaksinasjonssenter, etter å ha vært med på testsenteret i havna og på Kløvertun gjennom våren.

– Vi er nå også i gang med å forberede Fellesverket, et aktivitetshus for ungdom, som åpner våren 2022. Dette vil bli ei viktig satsning for oss i årene fremover. Vi gleder oss til å fortsette fokuset vårt på barn og unge, som vi har hatt helt siden oppstarten i Kristiansand for over 100 år siden, sier Røde Kors-lederen.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.

Måtte telle nuller: – Sto det virkelig en million kroner?

Egil Lind fra Asker måtte telle nullene på pantelappen flere ganger for å tro sine egne øyne. – En hyggelig overraskelse! Det skriver TV2.no

Vant i Pantelotteriet: – Håper jeg har skrevet rett kontonummer

En rogalending i 60-årene skulle bare ned på butikken for kjøpe lokalt brød på Joker’n. Vant 1 million kroner. Det skriver VG.