To pantemillionærer i Oslo på én dag

Lørdag ble det to nye millionærer i Oslo. Hva hadde de gjort? De pantet flasker. Det skriver Avisa Oslo.

Slik ser pantelappene ut, som er verdt én million kroner.

Slik ser pantelappene ut, som er verdt én million kroner. Foto: Privat

– Det er veldig uvanlig, og har bare skjedd én gang tidligere i Pantelotteriets historie, forteller Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet.

– Jeg tenkte først at det var feil, at det var noe galt, forteller mannen fra Skøyen i 50-årene.
Lørdag pantet han flasker for 53 kroner på Coop Mega på Skøyen.
Ut av panteautomaten kom det en fanfare-lyd og en kvittering:

– Jeg så at det sto at jeg hadde vunnet 50 kroner, men her sto det også flere nuller foran, forteller mannen til Avisa Oslo.

Først tenkte han at noe var galt, men summen på kvitteringen stemte:
Han hadde vunnet en million og femti kroner.

Den heldige osloboeren ble lettere sjokkert over gevinsten.
– At man vinner en million bare for å pante flasker – det er jo helt sykt.

Mannen fra Skøyen vet ikke hva pengene skal gå til enda, men han understreker at det skal være noe hyggelig, og ikke til noe sånt som nedbetaling av gjeld.

– Her har pengene kommet ut fra intet, og da skal det komme noe positivt ut av det, som familien også kan ha glede av, sier han.

Han anbefaler å pante hver eneste flaske og trykke på Røde Kors-knappen:
– Man tenker at det aldri blir deg, men plutselig skjer det. Det er noen som faktisk vinner de pengene. Go get them! sier han til Avisa Oslo

– Kanskje vi vinner en million?
Samme dag skulle Veronica og datteren hennes på åtte bare en snartur innom butikken Coop Extra på Prinsdal for å pante flasker da de plutselig ble millionærer.

– Jeg pleier å tulle med henne at kanskje vi vinner en million. Og så plutselig skjedde det, forteller Veronica til Østlandets Blad.
Hun fikk helt sjokk og begynte å skjelve, forteller hun.

Veronica er alenemamma, og har ikke sjans til å kjøpe et stort nok hjem til seg selv og datteren.
Gevinsten skal hun bruke som egenkapital til å kjøpe noe hun kan leie ut. På den måten kan hun komme seg inn på boligmarkedet.

– Vi leier i dag, men har ikke mulighet til å kjøpe noe her i området som er stort nok for oss, siden prisene er så høye. Men en million er en grei egenkapital for å komme seg inn på markedet, påpeker hun til ØB.

– Man tror jo ikke at det skal skje akkurat her, men så skjer det. Det er bare å gratulere fra alle sammen her på Extra, sier butikksjef Arfan Hussain til avisa.

Pantelotteriet ble startet opp i 2008, og har siden den gangen blitt en av Røde Kors’ viktigste inntekter. Midlene går til humanitært arbeid, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Ville støtte Røde Kors – vant million-gevinst

Lørdag ettermiddag skulle en kvinne i 50-årene på Coop Mega Randaberg nær Stavanger, for å pante noen flasker og handle inn til helgen. Foran panteautomaten gjorde hun som hun pleier, hun trykket på Røde Kors-knappen. Så kom en fanfare, og ut av automaten kom en ekstra lang lapp…

Ble irritert da kona sendte han ut for å pante – så skjedde det noe uventet

En mann i 30-årene valgte å trykke på Røde Kors-knappen for å gjøre panting litt mer spennende – det angrer han ikke på. Det skriver TV2.no.

Kvinne satset 60 kroner i pant – vant én million

En kvinne fra Oslo tok turen til en Meny-butikk i Bærum for å handle og pante noen flasker. Det resulterte i en gevinst på én million kroner.