Student (28) vant én million før jul: – Handla de siste gavene rett før jeg panta

En 28-åring fra Oslo fikk en ekstra god førjulsgave i år. Det skriver Avisa Oslo.

Elin Holmedal i Oslo Røde Kors

Elin Holmedal i Oslo Røde Kors setter pris på all støtten de får via Pantelotteriet. Foto: Katrine Lunke

Mandag ettermiddag var den 28 år gamle studenten innom sin lokale Joker-butikk på Teisen for å pante flasker. Lappen som skled ut fra panteautomaten viste flere siffer.
– Hun som satt i kassa gratulerte meg med å ha vunnet hundre tusen, men det viste seg å være en ekstra null som hun ikke så. Det var ganske kult, sier 28-åringen til Avisa Oslo. Han ønsker ikke å stå fram med navn.

Skjønte det ikke
Det tok lang tid før studenten skjønte hva som hadde skjedd.
– Jeg har ikke helt skjønt det ennå. Jeg har blitt en av de.

– Pleier du å ha flaks?
– Ikke i det hele tatt. Jeg har sikkert vunnet en håndfull ganger på Pantelotteriet siden 2015. Jeg har panta for 100 kroner og vunnet 50 kroner.

Vil betale ned lån
At studenten har vunnet én million kroner betyr imidlertid ikke at nære og kjære får dyre julegaver i år.
– Jeg handla de siste julegavene rett før jeg panta.
28-åringen brukte et gavekort fra arbeidsgiveren til å betale for de siste gavene.– Det har vært litt trangt økonomisk i det siste. Det hjelper veldig godt nå.

– Hva skal du gjøre med pengene?
– Jeg kommer til å være kjedelig og fornuftig. Jeg tipper jeg tar 800.000 av de og putter rett i boliglånet. De resterende 200.000 går sikkert litt i fond. Så må jeg bruke noe til noe gøy, men jeg vet ikke helt hva det skulle vært. Det hadde vært gøy med en reise, men det blir ikke med det første.

Har fortalt det til de nærmeste
Gevinsten ble feiret med champagne tirsdag kveld. Pengene kommer trolig ikke på konto før på nyåret, så foreløpig merker han ikke så mye til det som har skjedd.
– Annet enn at pulsen er litt høyere og det er vanskeligere å sove om nettene, spøker 28-åringen.
Han har fortalt foreldrene og noen kompiser om at han har vunnet én million, men planlegger ikke å si det til så mange utover det.
– Jeg kommer nok ikke til å annonsere det på Facebook akkurat.

– Hvordan reagerte foreldre og venner?
– De trodde jeg tulla og han ene trodde det var en form for julespøk jeg hadde funnet på. Det tok litt tid å overtale dem faktisk.

Mange millioner fra lotteriet til Røde Kors
Oslo er et av de stedene hvor det satses mest pant i Pantelotteriet. Det betyr også at Oslo Røde Kors er lokallaget som får inn mest midler fra lotteriet.
I fjor fikk de inn 5,1 millioner og i år har det vært en økning i Oslo på hele 45 prosent. Fortsetter utviklingen ut året, vil Oslo Røde Kors motta over 7 millioner kroner fra Pantelotteriet for 2020.
– Vi opplever en helt utrolig gavmildhet i år, og midlene fra lotteriet er svært viktige for oss. De gir oss en mulighet til å jobbe med en rekke viktige prosjekter og å fortsette å være til stede for folka i byen vår. Så jeg vil gjerne takke alle som støtter oss med panten sin, og samtidig gratulere den heldige pantemillionæren, sier Elin Holmedal, daglig leder i Oslo Røde Kors.

– Veldig hyggelig
Butikksjef for den lokale Joker-butikken på Teisen, Kazim Jamil, gratulerer også vinneren.
– Det var veldig hyggelig at det var en lokal kunde som vant, og som helt sikkert trenger disse pengene, sier butikksjefen.
– Det er mange som deltar i lotteriet her på butikken, og vi hører jevnlig at folk vinner, selv om det nok er mindre beløp enn en million. Det er fint at man kan støtte Røde Kors på denne måten, for de gjøre en veldig god jobb for byen vår.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.