Småbarnsmoren Gunhild skulle bare pante flasker – nå kan hun endelig flytte ut av kjelleren

Gunhild ble pantemillionær og har endelig råd til å flytte familien ut av kjelleren til mor og far, skriver TV2.no.

Småbarnsmor Gunhild vant en million på tomflasker på Spar Frakkagjerd i Rogaland.

Etter at Gunhild Lygre fra Førresfjorden i Rogaland hadde plukket opp sønnen (2) i barnehagen torsdag ettermiddag, skulle hun bare innom Spar for å handle. Men først måtte hun pante flasker. Hun hadde imidlertid aldri trodd at hun skulle bli millionær.
– Det ble en skjelven handletur etterpå, sier hun til TV 2.
Etter å ha trykket på Røde Kors-knappen på panteautomaten kom det nemlig ut en lang kvittering og en fanfare. Det tok henne litt tid å telle alle nullene og forstå at hun hadde vunnet én million kroner.

Bolig og bryllup
Gunhild er ringevikar i helsesektoren, på to forskjellige steder, og for tiden på jobbjakt. I tillegg er småbarnsmoren i gang med å søke boliglån. Hun og forloveden, samt deres to år gamle sønn, bor for tiden i kjelleren hos hennes foreldre.
– Ja, vi får vel lån nå, ler hun, og legger til:
– Pengene skal hvert fall gå til bolig. Så blir det kanskje noe til bryllupsplanlegging.
Hun vil fortsette å trykke på Røde Kors-knappen også i framtiden.
– Vi har ikke hatt råd til å gi på månedlig basis. Så vi trykker alltid på knappen. På den måten støtter vi noe godt om vi ikke vinner.Dette er imidlertid første gang småbarnsmoren vinner på pantelotteriet.

Nummer 49
Gunhild er pantemillionær nummer 49 siden Pantelotteriet startet i 2008. Nå er det en som vinner én million kroner cirka hver måned, opplyser Røde Kors.Det er betalt ut premier på rundt 190 millioner kroner. Røde Kors har på sin side snart fått inn 185 millioner kroner fra lotteriet.
– Vi setter stor pris på alle som trykker på Røde Kors-knappen. Pengene vi får fra Pantelotteriet betyr svært mye for vårt humanitære arbeid. Midlene gjør at vi kan hjelpe enda flere som trenger det, enten i Norge eller i utlandet, sier president Sven Mollekleiv i Røde Kors Norge.
Hvert lodd koster 50 øre, og det øker ikke sjansen for å vinne ved å trykke på Røde Kors-knappen etter hver flaske. Jo flere lodd, jo større sjanse for å vinne.

Kilde: TV2