Småbarnsfar fra Elverum ble pantemillionær

En ellers rutinemessig helgehandel på Kiwi Trysilvegen ble særdeles lystig for en småbarnsfar i 30-årene fra Elverum. Rett før klokka 19 torsdag kveld stakk han nemlig av med én million kroner i Pantelotteriet, skriver Østlendingen.

Butikksjef Stein Erik Hjermstad, Rima Eriksen og Ingrid Nyberget ved Kiwi Trysilveien.

Butikksjef Stein Erik Hjermstad, Rima Eriksen og Ingrid Nyberget ved Kiwi Trysilveien gleder seg over ny pantemillionær i Elverum. (Foto: Kiwi Trysilveien)

Mannen, som ønsker å være anonym, har støttet Pantelotteriet siden oppstarten og hadde denne gangen med seg pant for 43 kroner.
Etter å ha pantet flaskene trykket han som vanlig på Røde Kors-knappen, og kort tid etterpå kom en lett gjenkjennelig fanfare ut fra automaten.
– Jeg har jo hørt lyden før, og tenkte først «Jaja, nå vinner jeg sikkert en million», som de fleste sikkert alltid tenker når dem trykker på Røde Kors-knappen, men nå var det jaggu alvor. Jeg trodde først det sto 100.000 der, men så la jeg jo merke til at det var jævlig mange nuller der etter hvert. Det var helt sjøvilt da jeg oppdaget at det sto én million, sier den nybakte millionæren til Østlendingen.

Vunnet smårusk tidligere
Han har vunnet noen tusenlapper på tipping tidligere, og har også stukket av med noen mindre gevinster i Pantelotteriet gjennom årenes løp, men aldri noe mer enn det.
– Når jeg er så dårlig på å tippe fotball på langoddsen, får jeg heller pante flasker! gliser småbarnsfaren, som innrømmer at den påfølgende handleturen foregikk mer eller mindre i «tåka».
– Jeg brukte veldig lang tid på å finne varene jeg skulle ha, for å si det sånn, sier han med et smil.

«Eventyret om Pantemillionæren»
Men til tross for den enorme gleden og sjokket – i positiv forstand – klarte han å holde maska før han kom hjem til samboeren.
– Da hun pakket ut varene fra handleposen, ba jeg henne sjekke pantelappen som lå oppi, for jeg sa jeg trodde jeg hadde vunnet. Samtidig dro jeg opp mobilen og filmet henne i smug. Reaksjonen var egentlig som forventa; hun skvatt skikkelig til og trodde ikke på meg med det første, men jeg klarte å overtale henne om at det hele var sant til slutt.
Og da ting hadde roet seg litt utover kvelden, ble det etter hvert leggetid for samboerparets sønn – etterfulgt av en litt uvanlig nattafortelling:
– Da ble det «Eventyret om Pantemillionæren». Han sovna godt til den, humrer elverumsingen.