Småbarnsfar ble pantemillionær: – Det gikk helt rundt for meg

Da småbarnsfaren i 30-årene så alle tallene på pantelappen, gikk ikke storhandelen på Rema 1000 helt som planlagt. I stedet løp han ut til bilen og begynte å telle antall nuller.

Pantelappen avslørte at mannen hadde vunnet både én million og hundre kroner. Foto: Privat

– Jeg trykker på knappen for Pantelotteriet rett som det er, men denne gangen kom det ut en veldig lang kvittering. Jeg så at det sto noen 1-tall og flere nuller der, så jeg ble usikker på om det faktisk var én million jeg så. Derfor tok jeg lappen med ut i bilen og ringte direkte til Pantelotteriet for å få det bekreftet, sier han. På telefonen fikk mannen vite at han ikke bare hadde vunnet én million kroner, men også en hundrelapp i tillegg.
– Det var helt surrealistisk, så jeg måtte sitte litt i bilen før jeg gikk tilbake i butikken, sier mannen.

Småbarnsfaren hadde nemlig lovet å handle inn til et større familieselskap i helgen.
– Heldigvis hadde jeg en handlelapp, for det gikk litt rundt for meg der inne, sier han.

Veldig gøy
Mannen, som vil holde en lav profil, ga seg heller ikke til kjenne overfor de butikkansatte på Rema 1000 i Nittedal. At butikken har fått sin første pantemillionær kom derfor som en overraskelse på Yousef Said, som var på jobb da det skjedde.
–  Det er jo veldig gøy at vi har fått pantemillionær. Jeg hadde blitt så glad hvis det skjedde med meg, sier han.

Ifølge Said er det alltid mange kunder som panter flasker og bokser i butikken. Rema 1000 er også den butikken i Nittedal som får inn mest pant per år. I 2023 ble det pantet 928 960 flasker og bokser her, ifølge tall fra Infinitum, selskapet som drifter det norske pantesystemet.
– Vi har én panteautomat, og der står det folk hele tiden, sier Said.

Betyr mye
Gitte Christine Korvann, leder for Røde Kors Nittedal, forteller at midlene de får fra Pantelotteriet blant annet går til hjelpekorpsets aktiviteter og besøkstjenesten.
– Det betyr utrolig mye for lokallaget vårt, og de tjenestene vi ønsker å bidra med, sier hun. Bare i påsken har lokallaget mange frivillige i arbeid, som bidrar ved for eksempel leteaksjoner eller andre hendelser i Marka.

Ifølge Korvann trykker hun selv alltid på knappen for Pantelotteriet.
– Jeg håper at jeg skal vinne hver gang, men når jeg ikke gjør det, så tenker jeg at pengene går jo tilbake til Røde Kors. Så da vinner jeg uansett litt hver gang uansett, sier Korvann.

Mannen i 30-årene hadde pantet flasker for 204 kroner da han trykket på knappen for Pantelotteriet. Og selv med handlelappen, gikk det ikke helt etter planen i butikken etterpå. Da han kom hjem oppdaget han nemlig at han hadde glemt å kjøpe sitroner.
– Men det gikk veldig bra, forsikrer han, og legger til:
– Det ble et veldig bra selskap likevel!

Foreløpig har ikke mannen og samboeren bestemt seg for hva de skal bruke pengene til.
– Jeg tror vi må la det synke inn litt først, og se pengene på konto, sier han.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.