Skulle kjøpe nachos og pante noen flasker – ble millionær

Silje Larsen fra Spikkestad skulle bare en rask tur innom sin lokale matbutikk. Da hun kom ut igjen var hun millionær. Det skriver Drammens Tidene.

– Det er helt utrolig, det har ikke gått helt opp for meg ennå, sier Silje Larsen, nybakt millionær fra Spikkestad tirsdag formiddag.
Dagen i forveien forvandlet en tur innom den lokale matbutikken seg noe helt utenom det vanlige. Mens mann og barn satt i bilen, gikk 32-åringen en rask tur innom Rema 1000 på Spikkestad.
– Jeg skulle en rask tur innom for å kjøpe nachos og pante flaskene som lå bak i bilen, forteller hun.

– Trykker alltid på den knappen
Som alltid når hun panter flasker, trykket Larsen på knappen for Pantelotteriet da hun var ferdig. Overskuddet fra dette går til Røde Kors.
– Vi trykker alltid på den knappen. De få kronene kan gå til et veldedig formål, sier hun og legger til at det også er spenning knyttet til lotteriet.
Ut fra panteautomaten mandag kom det en lapp der det sto:
– Gratulerer, du har vunnet. Og så 1 million kroner. Jeg trodde ikke på det, jeg tenkte det var tull, forteller Larsen.
Hun tok med seg lappen ut til familien og sammen talte de antall nuller og fant ut at det stemte.

Husdrøm
Selv dagen etter har det ikke helt gått opp for økonomistudenten at hun faktisk vant én million kroner.
Hun trodde aldri hun skulle vinne, men som mange andre har også 32-åringen stilt seg spørsmålet om «Hvis hun vant, hva skulle hun bruke pengene på?»
– Vi har snakket mye om det, og har lenge drømt om å bygge hus. Den drømmen står ennå, sier Larsen som også trekker fram å nyte litt av gevinsten og la litt gå til barna.
Knappen på Pantelotteriet har hun ikke trykket på for siste gang:
– Kommer nok alltid til å trykke på den, sier hun.

Millioninntekt til lokallag
Røde Kors mottok 32 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2016. Av dette gikk 1,15 millioner kroner til Røde Kors i Buskerud.
– Dette er fantastiske nyheter. Midlene vi får fra Pantelotteriet betyr enormt mye for oss og vi er veldig takknemlige for at folk her i fylket velger å støtte oss med panten sin, sier Mari Ann Morken, daglig leder i Buskerud Røde Kors i en pressemelding.

Kilde: Drammens Tidende

Silje vant en million på Rema på Spikkestad. Foto: Torkel Vik