Skulle kjøpe lunsj – ble millionær

Torsdag ettermiddag skulle en 26-åring fra Sandnes på sin lokale Rema-butikk for å kjøpe lunsj, handle litt mat og pante flasker. Da han var ferdig hadde han blitt millionær.

Pantelapp verdt én milion kroner

Den heldige 26-åringen sto plutselig med en pantelapp verdt én million kroner. foto: Privat

Inne på Rema gikk han først for å pante flaskene sine.
– Det sto en annen dame inne i panterommet, og jeg vurderte å slippe henne forbi. Det er jeg glad jeg ikke gjorde, sier mannen.
For foran panteautomaten så valgte han å trykke på Røde Kors-knappen og delta i Pantelotteriet, til tross for at pantebeløpet var på hele 284 kroner.
– Jeg hadde akkurat levert tilbake en høyttaler på en butikk, og fått en del penger igjen. Så jeg følte at jeg hadde så mye penger at jeg kunne støtte Røde Kors med dette beløpet. Og så hørte jeg en fanfare, men trodde jeg bare hadde vunnet 50 kroner eller noe sånt, forteller han.

Gikk rundt i ring
Ut av automaten kom det en ekstra lang lapp, men svært mange nuller.
– Jeg slet med å lese hva som sto, og skjønte ikke om det var 1000 eller 100 000 eller hva det var. Plutselig skjønte jeg at det sto én million kroner på lappen. Da ble jeg helt skjelven, sier den heldige vinneren, som ønsker å være anonym.

Han hadde akkurat bedt om å få noen ekstravakter på jobben, for å tjene seg opp litt ekstra penger til julehandelen.

– Plutselig var ikke lønnen fra de vaktene så viktige lenger. Da vurderte jeg å be om fri igjen siden jeg så at jeg hadde blitt millionær, sier han.
Han rakk å få en gratulasjon fra kvinnen i panterommet, før han dro til kassen.
– Jeg følte meg såpass rik at jeg tok med meg noen dyre bær på veien ut, sier han med et smil.

– Jeg fikk ikke gjort noe fornuftig resten av den dagen. Jeg bare gikk rundt i ring. Det har fortsatt ikke helt gått opp for meg at jeg har vunnet så mye penger, forteller Sandnes-mannen. Han har allerede noen tanker om hva han skal bruke pengene på.
– Kanskje jeg unner meg en ny bil, sier han.

To millionærer i samme butikk
Sandnes-mannen vant ett år etter at det gikk en milliongevinst i akkurat den samme butikken.

Hos Rema 1000 Sandved var det god stemning på torsdag.
– Det er jo helt utrolig at noen vant her igjen, og vi få bare gratulere den heldige vinneren! Det er stor stas å være en de få butikkene som har to pantemillionærer, sier kjøpmann Gjermund Furenes.
– Det er mange som deltar i Pantelotteriet hos oss, og det virker som kundene våre synes det er en enkel og spennende måte å støtte Røde Kors på her i distriktet, sier han.

I fjor fikk Røde Kors 62 millioner kroner fra Pantelotteriet. Halvparten av dette gikk til de lokale Røde Kors-lagene.

– Gratulerer til den nye pantemillionæren, og tusen takk til alle som støtter oss med panten sin, sier Kåre Lunde, leder for Sandnes Røde Kors.
– Midlene fra Pantelotteriet har blitt en viktig inntekt for oss, og gjør at vi kan drive en rekke aktiviteter og holde en høy beredskap på hjelpekorpset. Det er mange som trenger vår hjelp nå i disse vanskelige tidene, sier Lunde.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.