Skulle kjøpe grøt – ble pantemillionær nummer 70

Onsdag ettermiddag skulle en mann i 60-årene innom Kiwi Våler for å kjøpe grøt. Før han hadde handlet ferdig, var han millionær.

Rune Sørlie i Røde Kors og butikksjef i Kiwi Våler, Ståle Bryhn, gratulerer den nye pantemillionæren i Hedmark

Rune Sørlie i Røde Kors og butikksjef i Kiwi Våler, Ståle Bryhn, gratulerer den nye pantemillionæren i Hedmark. Foto: Sverre Viggen/Østlendingen

– Jeg hadde med et par poser med tomflasker, og valgte å satse pantepengene i Pantelotteriet, sier mannen fra Våler i Hedmark, som ønsker å være anonym.

Skjønte ikke beløpet
På skjermen sto det gevinst, og hedmarkingen trodde han hadde vunnet 50 kroner, som han hadde gjort noen ganger før.
– Jeg skjønte ikke helt hva jeg hadde vunnet, og gikk til en Kiwi-ansatt og spurte. Hun trodde kanskje jeg hadde vunnet 75 kroner, siden det var et tall som sto på pantelappen. Da så vi nærmere og oppdaget at det sto én million på lappen. Da ble jeg veldig overrasket, for å si det sånn, sier den ferske pantemillionæren.
Etterpå fikk han kjøpt inn en pakke ferdiggrøt som planlagt.
– Damen i kasse lurte på hvorfor jeg ikke heller feiret med en biff, men jeg valgte å ta grøten. Det var jo det vi hadde gledet oss til.

Femte vinner fra Hedmark
– Nå er jeg bare veldig glad, og må tenke litt på hva vi skal bruke pengene til. Vi har to voksne barn, med egne barn, hus og gjeld, så de får nok en god del av pengene. Så blir det kanskje en ny TV og litt andre småting som vi har ønsket oss, forteller han.
Våler-mannen ble pantemillionær nummer 70, og den femte fra Hedmark som har vunnet toppgevinsten i Pantelotteriet.

Fast kunde
For Røde Kors har lotteriet blitt en viktig inntektskilde, og i fjor fikk Røde Kors i Hedmark inn over 700 000 kroner fra folk som trykket på Røde Kors-knappen i fylket.
– Gratulerer til vinneren og tusen takk til alle som støtter oss via Pantelotteriet, sier Bjørn Eric Grøndahl i Hedmark Røde Kors, som har hele 21 lokallag.
– I Hedmark brukes pantepengene blant annet til beredskapsarbeid og besøkstjenesten, sier Grøndahl.
Ståle Bryhn, butikksjef på Kiwi Våler, er svært glad for en lokal vinner.
– Det var en tydelig glad vinner vi så her på torsdag. Ekstra moro var det at det var en av våre faste kunder, sier Bryhn, som tror kundene has synes Pantelotteriet er en enkel og spennende måte å støtte Røde Kors på.

Ungt vennepar vant milliongevinst

Venneparet skulle bare en snartur innom Joker-butikken for å kjøpe snus og pante tomflasker fra bilen. Før de trykket på knappen for Pantelotteriet, ble de enige om å dele en eventuell gevinst. – De neste fire minuttene satt jeg på huk i butikken og skalv, forteller kvinnen i 20-årene.

Småbarnsfar ble pantemillionær: – Det gikk helt rundt for meg

Da småbarnsfaren i 30-årene så alle tallene på pantelappen, gikk ikke storhandelen på Rema 1000 helt som planlagt. I stedet løp han ut til bilen og begynte å telle antall nuller.

– Det skal jo ikke være mulig

Ti år etter at seksbarnsfaren fra Bergen vant én million i Pantelotteriet, trykket moren hans på Røde Kors-knappen på panteautomaten. Da kom fanfaren enda en gang. – Det skal jo ikke være mulig at dette skjer oss begge, sier sønnen.