Skulle kjøpe grillmat – vant en million

Flere og flere panter flasker. En heldig kar i Åsnes ville donere pantebeløpet sitt til Røde Kors, så vant han i Pantelotteriet i stedet. Det skriver avisa Glåmdalen.

Daglig leder Tove Sparby (tv.) og butikkansatt Hanna Opås Stensbøl på Joker Amundsen gleder seg over at en av deres kunder ble pantemillionær i butikken deres på tirsdag.

Daglig leder Tove Sparby (tv.) og butikkansatt Hanna Opås Stensbøl på Joker Amundsen gleder seg over at en av deres kunder ble pantemillionær i butikken deres på tirsdag. Foto: Joker

Tirsdag stakk en mann fra Åsnes innom Joker Amundsen på Arneberg for å pante flasker og handle litt grillmat.

– Planen var egentlig å donere pengene til Røde Kors. I stedet vant jeg én million kroner, forteller den lett sjokkerte mannen, som er i 40-årene.

– Jeg puttet på pant for 50 kroner og trykket på Røde Kors-knappen, som jeg alltid gjør. Da går pengene til en god sak, tenker jeg. Så sto det i displayet at jeg hadde vunnet. På pantelappen sto det flere tall, og jeg skjønte ikke helt hva jeg hadde vunnet. Så så jeg at det sto veldig mange nuller. Jeg klarte først å lese at det var mer enn ti tusen, men da jeg forsto hva beløpet egentlig var, ble jeg sjokkert, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Vinnerlodd

På pantelappen hans sto det seks nuller, og plutselig skjønte han at han hadde vunnet én million kroner.
– Jeg måtte bare prøve å roe meg ned, og prøve å skjønne hva dette egentlig betyr. Å vinne et slikt beløp betyr en utrolig trygghet for meg og min kone, som er spesielt viktig i en tid som denne, forteller han.

Nøktern
Kvelden ble feiret med en flaske vin, og de begynte å snakke om hva pengene skal brukes til.
– Vi skal nok være fornuftige, og bruke mye til å betale ned på lånet. Kanskje vi pusser opp for noe av det, slik at vi kan bli daglig minnet på denne utrolige hendelsen. Egentlig skulle jeg donere de 50 kronene til Røde Kors, så nå må jeg virkelig fortsette å pante mye, smiler han.

Hemmelighetsfull
Den ferske pantemillionæren valgte ikke å si ifra til de butikkansatte da han vant. Daglig leder Tove Sparby blir overrasket når hun får høre om den heldige kunden.
– Det er veldig moro at vi fikk en vinner her. Mange tenker nok kanskje at man ikke kan vinne på et sånt lite sted, og så skjer det. Det er helt er helt utrolig, og vi får bare gratulere han som vant, sier Sparby.

Flere vinnersjanser framover
Om cirka tre uker er alle loddene i Pantelotteriet solgt ut, før et nytt lotteri begynner, med nye premier. Tilfeldighetene har ført til at fem milliongevinster har hopet seg opp. Det vil føre til at hele fem personer blir pantemillionær i løpet av få uker. Den heldige kunden på Joker Amundsen ble den første av disse fem, og samtidig pantemillionær nummer 103 siden lotteriet startet i 2008.
Til nå har Røde Kors mottatt over 445,5 millioner fra Pantelotteriet, og det er utbetalt 5.803.641 premier på til sammen 455.215.340 kroner.

Ville støtte Røde Kors – vant million-gevinst

Lørdag ettermiddag skulle en kvinne i 50-årene på Coop Mega Randaberg nær Stavanger, for å pante noen flasker og handle inn til helgen. Foran panteautomaten gjorde hun som hun pleier, hun trykket på Røde Kors-knappen. Så kom en fanfare, og ut av automaten kom en ekstra lang lapp…

Ble irritert da kona sendte han ut for å pante – så skjedde det noe uventet

En mann i 30-årene valgte å trykke på Røde Kors-knappen for å gjøre panting litt mer spennende – det angrer han ikke på. Det skriver TV2.no.

Kvinne satset 60 kroner i pant – vant én million

En kvinne fra Oslo tok turen til en Meny-butikk i Bærum for å handle og pante noen flasker. Det resulterte i en gevinst på én million kroner.