Skulle kjøpe dopapir og kattesand – kom hjem med én million kroner: – Helt skjelven

42-åringen fikk en hyggelig start på uka da han skulle pante flasker mandag. Det skriver Avisa Oslo.

Butikksjef Bjørnar Monge og Mausy Mily Maldonado Miranda på REMA 1000 Fredensborgveien gleder seg over en pantemillionær i butikken deres.

Butikksjef Bjørnar Monge og Mausy Mily Maldonado Miranda på REMA 1000 Fredensborgveien gleder seg over en pantemillionær i butikken deres. Foto: Privat

– Det så ut som jeg hadde vunnet 10 000 kroner, men så leste jeg på lappen et par ganger til. Da ble jeg helt skjelven, sier den heldige 42-åringen til Avisa Oslo.

Mandag hadde han fri fra jobb, og skulle bare en kjapp tur innom Rema 1000 i Fredensborgveien.

På lista sto det dopapir, kattesand og pante flasker. Det han kom hjem med var litt mindre trivielt enn som så.
På pantelappen sto det nemlig at han hadde vunnet 1 000 000 kroner.

– Jeg droppet handlingen og gikk rett hjem. Jeg var livredd for å miste pantelappen verdt en million, forteller han.

– Det er helt fantastisk at det skjedd her hos oss. Hele butikken gleder oss stort på kundens vegne. Det ser ut som det er mange som deltar i Pantelotteriet her, sier kjøpmann Bjørnar Monge, som tok over butikken for kun to uker siden, sammen med sin samboer Johanna Arvidsson.

42-åringen sier han alltid pleier å trykke på knappen til Pantelotteriet når han panter flasker. Vanligvis går gevinsten rett til Røde Kors fordi de er såpass små.

Pantelotteriet har blitt en av Røde Kors’ viktigste inntektskilder, skriver de i en pressemelding. I 2020 bidro lotteriet med hele 92 millioner til deres humanitære arbeid. I 2021 forventer Pantelotteriet at beløpet kan nærme seg 100 millioner kroner. Halvparten av midlene til Røde Kors går til de lokale foreningene der pantemaskinene står plassert.

Denne gangen går kupongen derimot til noe litt annet:
– Det er et litt kjedelig svar, men det er jo dyrt å bo i Oslo. Samboeren min og jeg ser etter noe litt større. Dette vil nok bidra til en litt større egenkapital.

For å feire gevinsten, dro 42-åringen og samboeren ut for å spise mandag kveld:
– Det var en fin dag. Samboeren min og jeg bada litt i Oslofjorden og spiste middag på Aker Brygge. Været er fortsatt fint, så dette var en bra start på uka!

Alenemor Malin (30) ble pantemillionær: – Alt er snudd på hodet

Familien fra Voss måtte telle nullene på pantelappen. Det skriver VG.

Skulle bare vaske tøy – vant en million

Han skulle egentlig vaske klær, men endte opp med å pante flasker på lokalbutikken. Det var det lureste mannen i 30-årene kunne ha gjort.

Skulle bare kjøpe øl – ble pantemillionær

79-åringen fikk fylt på både kjøleskap og bankkonto mandag ettermiddag. Det skriver VG.