Skulle handle til jul – fikk tidenes førjulsgave

En mann i 40-årene skulle på julehandel og fikk litt av et sjokk da han var innom den lokale dagligvarebutikken.

Det var svært mange nuller på pantelapppen som kom ut av panteautomaten på Rema-butikken nær Hønefoss. Foto: Privat

– Jeg hadde gjort unna julegavehandelen og det var bare julematen som gjenstod da jeg gikk innom lokalbutikken. Jeg hadde med meg litt pant og da pantelappen viste 1 000 000 kroner ble jeg så overrasket at jeg ikke visste om jeg skulle tro på det, sier mannen, som skulle på julebord bare timer senere.
– Jeg skulle uansett ut en tur, men det ble jo en ekstra spiss på det og litt ekstra feiring, så det passet veldig bra, sier vinneren, som ønsker å være anonym.

Inviterte til London-tur
Når pengene kommer inn på konto, planlegger mannen fra Hønefoss å ta en prat med banken, men han vil også unne seg litt ekstra.
– Jeg vil bruke en del til å sikre pensjonen og så vil jeg kose meg med resten. Da jeg hadde vunnet ringte jeg søsknene mine og inviterte dem med på tur til London, som en slags ekstra julegave. Det syntes de var stor stas, forteller den ferske pantemillionæren.

– Måtte ringe og sjekke
Det var på Rema 1000 Hønengaten i Hønefoss at mannen vant. Kjøpmann Peter Nordahl var på jobb da mannen i 40-årene vant.
– Det er utrolig gøy å ha fått en Pantelotteriet-vinner i butikken og jeg vil gratulere kunden vår som vant. Da han fikk ut pantelappen kom han bort til oss og lurte på om det var sant, han visste ikke om han skulle tro på at han hadde vunnet én million kroner. Vi hjalp han med å ringe inn til Pantelotteriet og fikk bekreftet at det stemte, sier Nordahl.
– Jeg hadde en prosecco-flaske stående som jeg løp og hentet og ga til vinneren vår. Vi må gjøre stas på kundene når noe slikt skjer, sier kjøpmannen.

Travelt for Røde Kors i desember
– Det er kjempehyggelig at vi får en pantemillionær her. Folk er flinke til å pante i Hønefoss og det er velfortjent at noen vinner i Pantelotteriet der. Vi vil gratulere vinneren og takke for støtten, sier daglig leder Staale Trevland i Ringerike og Hole Røde Kors.

Halvparten av midlene Røde Kors får fra Pantelotteriet går til det lokale Røde Kors-laget og Ringerike og Hole Røde Kors setter stor pris på alle som trykker på Røde Kors-knappen på Rema 1000 Hønengaten og i andre butikker i nærområdet.

– Midlene fra Pantelotteriet er viktige frie midler, som blant annet går til hjelpekorpset vårt og er med på å sikre vår beredskap. Men nå i desember har vi ekstra høy aktivitet med mange juleaktiviteter. Vi gir rundt 1000 julegaver og gavekort til barn og voksne med vanskelig økonomi, og vi har et nyttårsarrangement, så desember er en travel måned, sier Trevland.

Alenemor Malin (30) ble pantemillionær: – Alt er snudd på hodet

Familien fra Voss måtte telle nullene på pantelappen. Det skriver VG.

Skulle bare vaske tøy – vant en million

Han skulle egentlig vaske klær, men endte opp med å pante flasker på lokalbutikken. Det var det lureste mannen i 30-årene kunne ha gjort.

Skulle bare kjøpe øl – ble pantemillionær

79-åringen fikk fylt på både kjøleskap og bankkonto mandag ettermiddag. Det skriver VG.