Skulle handle grillmat – ble millionær

Onsdag fikk Ole (43) en knallstart på sommeren da han pantet flasker før en handletur. Det skriver TV2.no

Butikkansatte Oona Laaksonen (tv.) og Ida Nykaas på Meny Tuven feirer den nye pantemillionæren. Foto: Meny

– Det er jo helt surrealistisk! Det har vel ikke sunket helt inn enda, at jeg får en utbealing på én million til konto snart. Det er helt rått, sier den ferske millionæren til TV 2.

Onsdag var 43-åringen fra Notodden innom Meny på Tuven senter for å handle grillmat. I bilen hadde han tilfeldigvis noen panteflasker som ble med inn i butikken.
Etter å ha lagt inn én flaske fikk han beskjed om at maskinen var full og måtte tømmes, og Ole trykket på Pantelotteri-knappen. «Beklager, ingen gevinst» stod det på lappen som kom ut.

Handlet videre med lappen i lomma
En butikkansatt tømte maskinen, og Ole pantet de resterende flaskene til en verdi av 22 kroner. Deretter trykket han på Pantelotteri-knappen igjen – noe han sjeldent gjør to ganger på rad.
På en lang lapp som kom ut av maskinen, stod en beskjed som fikk pulsen hans til å stige.
– Det stod «gratulerer du, har vunnet». Da skjønte jeg ingenting av det som stod der, for det var en del nuller. Men jeg greide ikke helt å koble at det var ekte, sier Ole.

Han la derfor pantelappen i lomma og handlet ferdig, før han kom seg ut i bilen og tok en ny kikk på lappen. Og ganske riktig, det var mange nuller – hele seks stykker.

Bryllup og hus
En rask telefon til Pantelotteriets kontorer bekreftet at han var blitt millionær, og Ole kunne slippe jubelen løs.
– Jeg sendte en melding til kjæresten min og sa jeg hadde gode nyheter, forteller Ole.

Da han møtte kjæresten på hytta, tok hun budskapet med stor glede. Paret har snakket om både bryllup og huskjøp, og tror pengene vil komme godt med.

Også flere i familien skal få litt av beløpet, sier Ole. Men foreløpig har han ikke fortalt noen andre om gevinsten, og vil derfor kun omtales ved fornavn i artikkelen.

På jobb da det skjedde
Butikkansatt Carita Roe Kåsin var på jobb på butikken da milliongevinsten ble vunnet, men fikk det først ikke med seg.
– Vinneren sa ikke ifra til noen av oss, men det er jo veldig hyggelig at en kunde her vant, da, sier hun.

Det ble jubel blant de ansatte da de fikk vite om gevinsten.
– Det ble veldig god stemning i butikken da vi fikk høre fra Pantelotteriet om vinneren. Det er mange som deltar i lotteriet her, og det virker som mange synes det går til en god sak. Og så kan man jo faktisk vinne også, sier Carita.

Ville støtte Røde Kors – vant million-gevinst

Lørdag ettermiddag skulle en kvinne i 50-årene på Coop Mega Randaberg nær Stavanger, for å pante noen flasker og handle inn til helgen. Foran panteautomaten gjorde hun som hun pleier, hun trykket på Røde Kors-knappen. Så kom en fanfare, og ut av automaten kom en ekstra lang lapp…

Ble irritert da kona sendte han ut for å pante – så skjedde det noe uventet

En mann i 30-årene valgte å trykke på Røde Kors-knappen for å gjøre panting litt mer spennende – det angrer han ikke på. Det skriver TV2.no.

Kvinne satset 60 kroner i pant – vant én million

En kvinne fra Oslo tok turen til en Meny-butikk i Bærum for å handle og pante noen flasker. Det resulterte i en gevinst på én million kroner.