Skulle bare vaske tøy – vant en million

Han skulle egentlig vaske klær, men endte opp med å pante flasker på lokalbutikken. Det var det lureste mannen i 30-årene kunne ha gjort.

Lørdag ettermiddag ble en mann i 30-årene fra Tønsberg pantemillionær. Foto: Privat

– Jeg hadde planer om å få vasket noe arbeidstøy, og skulle bruke vaskemaskinen som står ved Rema 1000 på Revetal, sier mannen fra Tønsberg, som ønsker å være anonym.

Da maskinen var opptatt, og ventetiden på over 20 minutter, bestemte han seg for å pante alle tomflaskene og boksene han hadde liggende i bilen så lenge.
– Det var faktisk fem poser, og da jeg hadde tømt den første, trykket jeg på knappen for Pantelotteriet. Ut kom en lang lapp, og jeg så med en gang at gevinsten var 1 000 000 kroner sier mannen.

Så hva gjør man da, når det fortsatt er fire poser igjen å pante?
– Jeg ble litt skjelven, men puttet lappen i lomma og fortsatte å pante som om ingenting hadde hendt. Jeg ville jo ikke lage noen scene heller, sier han.

Gikk for Red Bull
Litt revet med må den nybakte millionæren likevel ha vært, for han fortsatt å trykke på Pantelotteriet for hver pose han tømte. Det skal også ha vært flere pantekunder i køen bak ham, uten at noen av dem fikk med seg hva som hendte.

– Jeg vant faktisk 50 kroner til, innrømmer mannen.
– Den lappen tok jeg med til kassen, betalte for en Red Bull, forlot butikken og ringte til dama: «Nå har jeg akkurat vunnet en million, sa jeg».

Glade og overrasket
Det var derfor ingen ansatte hos Rema 1000 Revetal som fikk med seg at en av deres kunder hadde vunnet den store pantegevinsten.
– Det er jo helt surrealistisk, at man kan vinne én million kroner uten å gi fra seg et pip, sier ferskvareansvarlig Tina Klein.

Hun forteller at «det går i et eneste kjør» ved panteautomaten hver lørdag, men at det er første gang butikken har fått en pantemillionær.
– Det synes vi selvfølgelig er veldig stas, sier hun.

At det er stas med Pantelotteriet, kan også Thor-Erik Brudvik skrive under på.
Han er leder for Re Røde kors, som årlig får en andel av pengene som kommer inn til Pantelotteriet.
– De utgjør om lag en fjerdedel av vårt budsjett, så for oss er det helt avgjørende at folk trykker på den knappen, sier Brudvik.

Kjøper turutstyr
Re Røde Kors gjør retter en særlig innsats mot unge, og Brudvik forteller at de ofte har behov for å kjøpe inn utstyr til turer og aktiviteter.
– Som for eksempel telt og soveposer. Det er ikke alle som har det hjemme, sier han.

Pantelotteriet har blitt en av de viktigste inntektskildene til Røde Kors. Siden 2008 har lotteriet bidratt med 769,9 millioner kroner til humanitært arbeid, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Halvparten av midlene til Røde Kors går til de lokale avdelingene der hvor pantemaskinene står plassert.

Feiret med øl
For den nybakte pantemillionæren og dama ble det en litt spesiell lørdag.
– Jeg måtte ringe til fatter’n og fortelle det også, og så feiret vi med noen øl, forteller han.

Foreløpig har det ikke gått helt opp for Tønsberg-mannen hva som har skjedd.
– Jeg tror fortsatt ikke helt på det, så det skal bli deilig å se det svart på hvitt i nettbanken etter hvert, sier han.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.