Skulle bare ta seg en dusj – ble pantemillionær

Knut Henrik Mjønerud og kona skulle bare dusje og pante flasker. Så ble han millionær. Det skriver GD.no.

Knut Henrik Mjønerud fikk seg en gledelig overraskelse på Kiwi på onsdag. Foto: Privat

Knut Henrik Mjønerud (69) og kona skulle innom Lundes turisthandel for å dusje, benyttet de samtidig anledningen til å pante flasker på Kiwi.

Da det lød en fanfare fra Pengelotteriet, var Mjønerud sikker på at han hadde vunnet 50 kroner. Helt til han fikk dobbeltsjekket kvitteringen.

– Jeg vant 50 kroner i Pantelotteriet for noen dager siden, så da den samme fanfaren kom på nytt, tok jeg lappen bort til han Ola i kassa og sa «nå har jeg jaggu vinni igjen», sier Mjønerud.

Måtte telle nuller
Han bor til daglig i Sørumsand, men er ofte på hytta på Venabygdsfjellet sammen med kona. Fordi de ikke har innlagt vann på hytta, tar de gjerne turen til Lundes turisthandel, der det både er campingplass med dusjer – og en lokal Kiwi-butikk.
– Vi handler der flere ganger i uken, og noen ganger tar vi oss en dusj. Den koster 30 kroner, og det er det verdt, sier Mjønerud.

Onsdag formiddag sto 69-åringen klar til å innkassere en gevinst på 50 kroner, da han fikk beskjed av «Ola i kassa» om at det sto en langt høyere sum på kvitteringen.
– Vi måtte telle antall nuller sammen, flere ganger, før det gikk opp for meg. Da kom den store skjelven, sier den nybakte pantemillionæren.

Stor feiring
Butikksjef Kari Aase Lunde, som driver Lundes Turisthandel sammen med ektemannen Ola Isum, forteller at det var flere enn Mjønerud som ble satt ut av den store gevinsten.
– Vi fikk samlet de ansatte i en fei og blåste opp noen ballonger, sier Lunde.
Det er første gang butikken opplever at en kunde hos dem vinner en milliongevinst.
– Så ja, jeg vil si at det var stor ståhei i butikken i dag, sier hun.

Onsdag ettermiddag er det en nydusjet og svært fornøyd pantemillionær som svarer på telefonen.
– Jeg har allerede gitt bort halvparten av pengene til mine fem barnebarn, og nå har jeg lyst til å finne på noe hyggelig for resten. Det blir i hvert fall en tur til England med mine to voksne sønner for å se på fotball, sier Mjønerud – som har vært en svoren Liverpool-fan siden 1965.

Førstkommende fredag planlegger han og kona også en mindre feiring på hytta for dem som vil stikke innom.

– På sin plass
Daglig leder i Ringebu Røde Kors, Steinar Solbakken, synes også det er på sin plass at kommunen har fått en pantemillionær.
– Vi opplever at både fastboende og hyttefolket er flinke til å bruke pantelotteriknappen når de panter, sier han.

Halvparten av pengene som Røde Kors får fra Pantelotteriet går til de lokale foreningene.
Ringebu Røde Kors de siste årene brukt til innkjøp av nye snøscootere og moderne skredutstyr.
– Vi er en stor hyttekommune, og stort sett et fjellkorps som bistår dem som går seg bort eller skader seg i fjellet, sier Solbakken.

Vant en million – vil overraske barna

Med ti kroner som innsats vant ekteparet i 70-årene én million kroner i Pantelotteriet. Nå kan barn og barnebarn glede seg til tidenes overraskelse.

Pantet to flasker brus – fikk en million kroner i retur

Randi Myge Breivik (63) og ektemannen skulle handle potetgull og godteri til barnebarna. Da de kom ut av butikken, var de en million kroner rikere.

Måtte pante flasker – vant en million

Uføretrygdede Ine Hegsvold (51) hadde bare 99 kroner igjen på konto. Det skriver VG.