Skulle bare kjøpe bleier – kom hjem som millionær

Onsdag ettermiddag skulle en 34 år gammel småbarnsfar fra Elverum innom Kiwi Fjeldset for å kjøpe bleier. På veg inn i butikken skulle han pante noen flasker. Plutselig var han millionær etter å ha satset panten på Pantelotteriet. Det skriver Østlendingen.

Putter flaske inn i automat

En heldig vinner ble millionær på tomflasker!

Den nybakte millionæren ønsker ikke selv å stå fram med navn og bilde i avisen, men uttaler seg gjennom PR-byrået Apeland, som igjen representerer Pantelotteriet.
Jeg trykker alltid på Røde Kors-knappen, og tenkte ikke noe mer på det. Men så kom den lange lappen ut. Jeg prøvde å lese antall nuller, og trodde først jeg hadde vunnet 100 000 kroner, sier 34-åringen.

En surrealistisk opplevelse
Han måtte til slutt få hjelp i kassa for å telle alle nullene. Med kyndig hjelp kom de fram til at gevinsten hadde nettopp seks nuller. En million norske kroner hadde akkurat kommet ham bokstavelig talt i hende.
Det første han gjorde var å ringe hjem for å informere samboeren om gevinsten. Hun trodde ikke på ham.
– Hun trodde jeg tulla. Hun ville se loddet før hun trodde på meg, sier den ferske millionæren.
Han legger ikke skjul på at det var en surrealistisk opplevelse å vinne så mye penger. Etter å ha pantet flasker måtte han gå og handle – samtidig som han passet på en pantelapp til en verdi av én million kroner.
Det er ikke hver dag man går rundt med så mye penger i lomma.
– Etterpå måtte jeg hente i barnehagen, før jeg endelig kom hjem og fikk vist fram vinnerloddet til samboeren. Hun ble svært glad, sier mannen.

Bleier, gjeld, bad og ferie
Vinneren har to barn på henholdsvis ett og tre år. Sammen med samboeren har han med andre ord mer enn nok å bruke pengene på. Blant annet bleier.
– Det blir nok både nedbetaling av lån og oppussing av bad. Kanskje litt ekstra ferie i sommer også. En ferietur tilpasset barna, legger han til.
Det er ikke første gang noen fra Hedmark vinner i Pantelotteriet.

Røde Kors glade for inntektene
Pantelotteriet har på den måten blitt en av Røde Kors’ største inntektskilder.
Leder i Hedmark Røde Kors, Ingvar Midthun, er glad for at antallet spiller og inntekter øker.
– Takk til alle som har trykket på Røde Kors-knappen når de panter flasker. Midlene vi får fra Pantelotteriet betyr mye for oss og vi er veldig takknemlige for at folk her i fylket velger å støtte oss med panten sin. Pantelotteriet er en viktig inntektskilde for våre lokalforeninger og midlene bidrar til at vi kan hjelpe enda flere som trenger det. I 2016 har midlene blant annet gått til rekruttering og opplæring av flere frivillige besøksvenner, flyktningguider og leksehjelpere i fylket, samt bidratt til å styrke den lokale beredskapen gjennom hjelpekorpsene, sier Midthun.

Kilde: Østlendingen