Skulle bare innom butikken på Rosenhoff og kjøpe brød. Vant en million i Pantelotteriet

En mann i 30-årene fra Rosenhoff fikk litt av en førjulsgave sist mandag da han var innom Rema 1000 for å kjøpe et brød. Minutter senere var han millionær. Det skriver VårtOslo.no

Rema-ansatt Audrone Harmouch og Elin Holmedal, daglig leder i Oslo Røde Kors, gratulerer den heldige pantemillionæren på Rema 1000 Rosenhoff. Foto: Røde Kors

— Jeg kan ikke begripe det. Det føles fortsatt tåkete og urealistisk, og jeg har ennå ikke landet, sier mannen, som fikk seg en stor overraskelse foran panteautomaten.
I 19-tiden ankom han og datteren Rema 1000 Rosenhoff for å kjøpe brød og pante tomflasker for 24 kroner. Foran dem i køen var sto det en som pantet mye, skriver VårtOslo.no

Krøllet lappen i lomma
— Jeg la merke til at han ikke trykket på Røde Kors-knappen. Så da det var vår tur, tenkte jeg at vi kunne støtte med litt pant nå før jul, sier mannen, som ønsker å være anonym.
Så hørte plutselig far og datter en fanfare som tydet på at de hadde vunnet.
— Jeg tenkte at vi hadde vunnet et lite beløp, og tittet bare raskt på lappen. Der så jeg bare mange nuller, sier han, som puttet lappen i lommen uten å lese skikkelig.
— Men så måtte jeg lese én gang til. Til slutt skjønte jeg at det sto én million kroner på pantelappen. Da fikk jeg sjokk, sier den heldige vinneren.

Overrasket samboer
Hjemme på Rosenhoff viste han pantelappen til samboeren uten å si noe annet enn at de hadde vunnet litt.
— Hun trodde også vi hadde vunnet et lite beløp, og ble like satt ut som meg, sier den nybakte pantemillionæren.
— Vi får bestemme oss etter jul. Det eneste vi vet er at det skal brukes til noe positivt, og ikke la et så stort beløp bli noe negativt.
Mohamad Fariz Harmouch, butikksjef hos Rema 1000 Rosenhoff, er veldig glad på vegne av kunden sin.

Støtter «Vennefamilie»
— Jeg synes det er helt fantastisk at dette skjedde i akkurat vår butikk, sier Harmouch, som selv ofte deltar i Pantelotteriet.
— Det er en enkel og spennende måte å støtte Røde Kors på, og jeg vet at det er mange av kundene som er med, sier han.
Elin Holmedal, daglig leder i Oslo Røde Kors, er også svært glad på vegne av vinneren, som er nummer 65 i rekken av pantemillionærer.
— Det er alltid hyggelig når noen vinner. Vi er veldig takknemlige for alle som trykker på Røde Kors-knappen når de panter. Støtten som kommer fra Pantelotteriet gjør at vi kan drive gode aktiviteter i byen vår, sier Holmdal.
— Vennefamilie er en viktig aktivitet for barn med flyktningebakgrunn uten familie i landet. Barna blir koblet med familier eller trygge voksne som kan gi dem et innblikk i den norske hverdagen og som kan være en viktig støtte for barn som trenger å bli sett, sier Røde Kors-lederen.

Drifter fire ressurssentre
Pengene gjør det også mulig å drive aktiviteter som Røde Kors har holdt på med i Oslo i lengre tid.
— Gode aktiviteter som har holdt på lenge mister ofte støtte når de ikke lenger kan defineres som prosjekter. Pengene fra Pantelotteriet kommer for eksempel godt med i driften av Oslo Røde Kors sine fire ressurssentre, sier Elin Holmdal.
— Dette er et lavterskeltilbud for unge med åpne møteplasser med ulike aktiviteter der ungdom kan henge med andre og være seg selv uten å måtte prestere i en idrett eller andre ting, sier den daglige lederen av Oslo Røde Kors.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.