Satset tre kroner – vant én million

En tilfeldig lørdagstur til butikken ble en livsendrende opplevelse for en pensjonist fra Østerdalen. Med seg hadde hun én tomflaske, som hun satset i Pantelotteriet. Først da hun kom hjem skjønte kvinnen at hun hadde vunnet én million kroner.

Assisterende butikksjef Tor-Magne Amundsen og Ane Aasheim på Joker Aasheim i Østerdalen gleder seg over at en av kundene deres vant én million kroner i helgen.

Assisterende butikksjef Tor-Magne Amundsen og Ane Aasheim på Joker Aasheim i Østerdalen gleder seg over at en av kundene deres vant én million kroner i helgen. Foto: Joker

– Jeg skulle på butikken for å lørdagshandle, og hadde med meg én tomflaske jeg fant i bilen. Panten på tre kroner satset jeg i Pantelotteriet, som jeg pleier å gjøre. Så kom det ut en ekstra lang lapp. Jeg hadde ikke brillene med meg, så jeg puttet den i lomma for å se på den da jeg kom hjem, forteller kvinnen, som ønsker å være anonym.

Ikke i mine tanker
Overraskelsen ble derfor stor at kvinnen fikk på seg brillene i stua si, og så at hun hadde vunnet én million kroner.
– Det var ikke i mine tanker at jeg hadde vunnet noe spesielt, men da jeg endelig fikk se nærmere på lappen, så var den jo helt utrolig. Det er jo fantastisk å vinne så mye penger med en innsats på bare én flaske. Men noen skal jo ha flaks, og denne gangen ble det meg. Jeg klarte å holde meg ganske rolig, og det ble ikke noen spesiell feiring. Men det er veldig trivelig å vinne, da, sier hun.

Milliongevinsten skal hun bruke både på seg selv og barna.
– Jeg har jo det meste av det jeg trenger, men det blir kanskje en fin ferietur til sommeren. Og så trenger barna hjelp med hus og lån, så de skal også få glede av premien, forteller hun.

Blir overrasket
Assisterende butikksjef Tor-Magne Amundsen på Joker Aasheim i Rendalen i Østerdalen blir overrasket da han får høre om gevinsten.
– Det var jo helt fantastisk og veldig morsomt. Vinneren sa ikke noe til oss, så jeg visste ikke noe om dette. Så gratulerer så mye. Det var jo gøy at det skjedde akkurat her. Jeg deltar i lotteriet selv, og hadde jo synes det hadde vært veldig moro å vinne en million, sier-Magne Amundsen.

I fjor mottok Røde Kors 117 millioner kroner fra Pantelotteriet. Daglig leder i Røde Kors for Innlandet, Hanne-Gunn Røraas, er glad for alle som deltar med tomflaskene sine.
– Vi takker alle som støtter oss med panten sin, og gratulerer så mye til den heldige vinneren. Denne støtten gjør det enklere for Røde Kors å bidra til at lokalbefolkningen får hjelp når de trenger det, enten det er i skiløypa, om man en ensom og trenger en å snakke med, om lønna ikke holder til ferietur for familien, eller aktiviteter på asylmottak, sier Røde Kors-lederen.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.

Måtte telle nuller: – Sto det virkelig en million kroner?

Egil Lind fra Asker måtte telle nullene på pantelappen flere ganger for å tro sine egne øyne. – En hyggelig overraskelse! Det skriver TV2.no

Vant i Pantelotteriet: – Håper jeg har skrevet rett kontonummer

En rogalending i 60-årene skulle bare ned på butikken for kjøpe lokalt brød på Joker’n. Vant 1 million kroner. Det skriver VG.