Satset 51 kroner – vant førjulsgave på én million

Tirsdag kveld skulle mannen i begynnelsen av 20-årene på postkontoret i Oslo for å hente noen julegaver han hadde bestilt til familien. På veien dit vant han tidenes førsjulsgave til seg selv – én pantelapp verdt million kroner.

Terje Heggdal og Iben Bang på Extra Pilestredet Park gleder seg over butikkens andre pantemillionær.

Terje Heggdal og Iben Bang på Extra Pilestredet Park gleder seg over butikkens andre pantemillionær. Foto: Extra

– Butikken ligger på veien til posten, så jeg tok med meg en pose med pant da jeg skulle hente noen julegaver jeg har kjøpt. Da jeg sto foran panteautomaten trykket jeg på Røde Kors-knappen slik jeg pleier, og satset 51 kroner i lotteriet. Så sto det at jeg hadde vunnet, forteller mannen.

Bak han i pantekøen sto det en annen og ventet, så mannen tok pantelappen raskt med seg for å se nærmere på den. Da kom sjokket.
– Det tok noen sekunder før jeg så hva beløpet var, for nullene sto så tett. Så skjønte jeg det. Jeg hadde vunnet én million kroner. Det er bare helt sprøtt, sier den heldige vinneren, som ønsker å være anonym.

Samboeren trodde det ikke
Så tok han tak en ansatt på Extra Pilestredet Park i Oslo for å få hjelp til hva han skulle gjøre noe.
– Han hjelp meg å scanne koden på lappen. Det var en veldig rar opplevelse. Jeg følte ikke noe spesiell glede der og da, men jeg så at hendene skalv da jeg holdt lappen. Det var først dagen etter at det slo inn, og jeg kjente meg helt varm. Stemmen skjelver, for det er jo helt drøyt, sier han.

Da han kom hjem, måtte han vente med å fortelle det til samboeren til hun kom fra jobb.
– Jeg bare la lappen på kjøkkenbordet, for jeg ville at hun skal se den selv. Så måtte jeg vente spent i flere timer. Da hun så den, trodde hun bare at det var en spøk. Hun spurte sikkert ti ganger om jeg tulla. Til slutt fikk jeg overbevist henne. Da ble hun overlykkelig og helt tom for ord, forteller mannen.

Siden både han og samboeren pleier å bruke panten sin i Pantelotteriet, så har de også blitt enige om å dele gevinsten hvis de skulle vinner. Nå har de planen klar for hva pengene skal brukes til.
– Det meste skal gå til å kjøpe en leilighet sammen. Julegaver har jeg allerede kjøpt inn, og i går hentet jeg en på posten, til faren min. Men det kan hende at jeg må kjøpe inn litt flottere gaver nå, sier han.

Utrolig nok vant mannen på samme butikk som hadde en pantemillionær i juni. Selv om dette er svært sjelden, så har det skjedd før.

– Utrolig at det skjedde igjen
Terje Heggdal på Extra Pilestredet Park fikk en kort prat med vinneren den kvelden.
– Han var ganske paff og sa ikke så mye. Jeg hjalp han med å registrere gevinsten, og han virker rimelig fornøyd, ja. Det er jo helt utrolig at det er noen som vinner her hos oss igjen, det trodde jeg ikke skulle skje. Så det er bare å gratulere den heldige vinneren, sier Heggdal.

Pantelotteriet har blitt en viktig inntektskilde for Røde Kors, og i fjor bidro lotteriet med 110 millioner kroner til det humanitære arbeidet. Oslo Røde Kors fikk mest, med over 9 millioner. I år går det ifølge Pantelotteriet mot ny rekord. Gevinster på 50, 100 og 1000 kroner utbetales i kassen, og hvis man vinner mer enn 1000 kroner, må man kontakte Pantelotteriets kundeservice. Uavhentede gevinster går etter 90 dager til Røde Kors. Siden starten i 2008 er det utbetalt 7,8 milliarder premier på til sammen 622 millioner kroner.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.

Måtte telle nuller: – Sto det virkelig en million kroner?

Egil Lind fra Asker måtte telle nullene på pantelappen flere ganger for å tro sine egne øyne. – En hyggelig overraskelse! Det skriver TV2.no

Vant i Pantelotteriet: – Håper jeg har skrevet rett kontonummer

En rogalending i 60-årene skulle bare ned på butikken for kjøpe lokalt brød på Joker’n. Vant 1 million kroner. Det skriver VG.