Skulle kjøpe kylling – vant én million

Lørdag skulle en kvinne i 50-årene på Rema 1000 Sandved for å handle middag og pante noen tomflasker. Hun valgte å trykke på Røde Kors-knappen. Så sto det på displayet at hun hadde vunnet. Sjokket var stort da hun skjønte hvor mye.

Butikkansatt Anders Ludgvigsen og kjøpmann Gjermund Furenes på Rema 1000 Sandved gleder seg over en millionær i butikken deres.

Butikkansatt Anders Ludgvigsen og kjøpmann Gjermund Furenes på Rema 1000 Sandved gleder seg over en millionær i butikken deres. Selv vant de ikke denne gangen. Foto: Rema

– Jeg hadde rasket med meg noen flasker fra kjøkkenbenken, og i stedet for å ta panten på ti kroner så valgte jeg å satse pengene i Pantelotteriet, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Omtåket innkjøp
– Da sto det plutselig «Gratulerer, du har vunnet». Jeg trodde kanskje det var 50 kroner. Så leste jeg tallene på pantelappen og tenkte at dette ikke kunne stemme. Her må det være en feil, forteller kvinnen fra Sandnes.
For det var ikke 50 kroner som sto på lappen. Etter å ha lest på lappen flere ganger, skjønte hun til slutt at hun hadde blitt pantemillionær.
– Det var helt surrealistisk. Jeg hadde aldri trodde at det skulle skje. Så jeg brettet bare raskt sammen lappen og la den i veska. Så gikk jeg for å handle kylling og litt andre ting til middag. Jeg var ganske omtåket, men fikk faktisk med meg alt, forteller den heldige vinneren.

Helt i sjokk
Da hun kom hjem møtte hun datteren sin og viste henne pantelappen.
– Hun ble helt i sjokk. Vi hadde faktisk akkurat snakket om at hun trengte penger til en leilighet og gjerne skulle ha vunnet en million. Så ble det meg i stedet for, sier hun.
Da mannen kom hjem senere på kvelden ba de ham sette seg ned i stolen før de fortale ham nyheten.
– Han sa bare at det ikke var mulig. Men til slutt gikk det opp for ham at jeg hadde blitt millionær.
Pengepremien skal i hovedsak brukes på bolig og gjeld.
– Mannen min og jeg har akkurat en ny bolig, så en del av pengene skal vi nok bruke på å betale litt gjeld. Så skal også barna våre få støtte til egen bolig, sier hun, som har planer om å fortsatt trykke på Røde Kors-knappen.
– Absolutt. Nå vet jeg jo at det faktisk er mulig å vinne!

Tok ikke kontakt
Kjøpmann Gjermund Furenes på Rema 1000 Sandved synes det er morsom å få en pantemillionær i sin butikk.
– Det er bare å gratulere. Vi snakker jo innimellom om at det faktisk kan skje, og nå er vi ikke lenger i tvil, sier Furenes.
– Vinneren tok ikke kontakt med oss i butikken, så vi visste faktisk ikke at vi hadde en vinner før vi fikk en telefon fra Pantelotteriet, forteller kjøpmannen.
Vinneren på Sandnes er den 71. personen som har blitt pantemillionær siden lotteriet startet i 2008.

Har vært Røde Kors-frivillig i 32 år – så ble hun pantemillionær

Da Ann-Kristin Stensen (51) hørte vinnermelodien tenkte hun på forhånd at det var snakk om 50 kroner. Da hun så beløpet på vinnerlappen fikk hun sjokk. Det skriver TV2.no

Satset 46 kroner på Joker Marnadal – vant en million

Torsdag ble livet til en kvinne fra Marnadal snudd på hodet. På sin lokale Joker-butikk valgte hun å satse panten sin i Pantelotteriet. Så kom det en fanfare. Det som sto på pantelappen sjokkerte henne.

– De skulle satt rød varseltrekant på vinnerloddene!

En mann fra Rogaland satset pant for 30 kroner og vant en av toppgevinstene i Pantelotteriet. – De skulle satt rød varseltrekant på millionloddene, sier den heldige vinneren.