Ryddet i bilen – ble pantemillionær

Opprydningen etter to uker med hyttemaling i Spydeberg, og påfølgende opprydning i tomflaskene som hadde samlet seg bak i bilen fordi han ble så tørst av malingen, ble svært lønnsom for 44 år gamle Stian Kristensen fra Oslo. Det skriver Enebakk Avis.

Trykker på Røde Kors-knappen på Kiwi, kan du bli pantmillionær

En heldig vinner trykket på Røde Kors-knappen på Kiwi. Foto: Katrine

Tirsdag ettermiddag, omtrent på slaget klokken 18, pantet han to poser med tomflasker på Kiwi i Ytre Enebakk. Da han trykket på Røde Kors knappen sa det pling-pling og Kristensen var blitt millionær!

Måtte spørre damen bak

– Jeg har vunnet på Pantelotteriet før, men da har det vært 50 kroner. Det var jo akkurat den samme lyden som kom nå. Jeg hadde nesten forventet at ved en så stor gevinst så ville det komme fanfare og ballonger ut av automaten, ler Kristensen på telefon dagen etter at han tok storgevinsten i Pantelotteriet.

Han forteller at han de siste to ukene har reist i skytteltrafikk mellom hjem og jobb i Oslo, der han er IT-konsulent, og hytta på Svarverud i Spydeberg.

– Jeg har holdt på med å male hele denne uka og forrige uke. Jeg har ofte kjørt innom Kiwi for å kjøpe noe å drikke. Da jeg vant ble jeg helt i sjokk.

Jeg trodde det ikke først, og måtte spørre en annen dame i butikken om hva det sto på lappen, forteller han.
Deretter gikk turen til kassen, der de ansatte ba han ringe telefonnummeret som står på lappen.

– Der kom jeg til en stemme som sa gratulerer.

Skjelven biltur

– Etterpå kjørte jeg sakte tilbake til byen igjen, for jeg var helt skjelven, sier Kristensen.

– Hva skal pengene gå til?

– Min samboer er på besøk i Nord Norge, så vi har ikke fått snakket ordentlig sammen enda, jeg har bare fått fortalt henne om gevinsten. Men vi har tidligere vært i kontakt med banken angående billån. Nå blir det ikke mer prat med banken, men det blir bil. Så vil vi nok betale ned på gjeld, sier Kristensen.

Gøy for butikken

– Det er veldig moro at en kunde opplever å vinne den største potten, sier assisterende butikksjef på Kiwi i Ytre Espen Gundersen, som tror premien kommer til å bli en morsom snakkis i Enebakk fremover.

– Jeg har tidligere jobbet på Kiwi på Fjellhamar og har ikke opplevd, verken der eller her, at noen har vunnet noe mer enn 100 kroner, sier han.
Heller ikke de ansatte tilstede på Kiwi onsdag formiddag kjenner til at noen har vunnet mer enn 100 kroner på Pantelotteriet i denne butikken før.

Nummer 45

Kiwi i Ytre Enebakk er den butikken i Enebakk som generere mest penger til pantelotteriet. I 2016 trykket kundene på Røde Kors-knappen så mange ganger at 99.577 kroner ble gitt til Røde Kors herfra.

– Oslo, Akershus og Telemark er toppfylkene der folk trykker flest ganger på Pantelotteriet, forteller Torkel Vik i PR-byrået Apeland på vegne av Pantelotteriet.

– Jo flere som trykker desto større er mulighetene til å vinne, sier han.

I gjennomsnitt vinner man på hvert 20. lodd.

– Omtrent hvor ofte vinner noen en million kroner?

– Vinneren i Ytre ble pantemillioner nummer 45 siden 2008. Vi har en millionvinner omtrent en gang i måneden, selv om ingen vant millionen i april. Hvor ofte noen faktisk blir pantemillionær er noe som overrasker mange, sier Vik.

Til en god sak

Samtidig går det ikke ubetydelige penger til Røde Kors i Enebakk.

– Røde Kors har mange medlemmer som jobber frivillig og som står på, og med pengene får de mulighet til å kjøpe inn utstyr de trenger, sier Vik.

I fjor kjøpte Enebakk Røde Kors inn en ATV og nå er de i prosessen med å kjøpe en RIB.

– På den måten kan de nå yte svært god beredskap i et område med mye skog og vann. I tillegg jobber de med flyktninghjelp, eldre, gatemegling for ungdom, besøk på Ullersmo og en rekke andre aktiviteter, sier Vik.

Pantelotteriet ble etablert i 2008 og drives av Norsk Pantelotteri AS, et selskap eid av Røde Kors og Olav Thon Gruppen.

Pantelotteriet har en årlig omsetningsramme på 300 millioner kroner. Overskuddet fra Pantelotteriet går til Røde Kors. Pantelotteriet har med dette blitt en av organisasjonens viktigste inntektskilder. Overskuddet fra Pantelotteriet deles likt mellom Røde Kors sentralt og lokalt.

Kilde: Enebakkavis.no