Rekord for Pantelotteriet i juli

En varm sommer ha ført til et svært høyt salg av drikkevarer. Det har gitt rekordtall for Pantelotteriet. I juli ble det satset pant for hele 14 millioner kroner.

President Robert Mood i Røde Kors takker alle som trykker på Røde Kors-knappen. Foto: Katrine Lunke

Beløpet er den høyeste lotteriomsetningen i en måned noensinne. Til sammenligning ble det spilt for 10,8 millioner pantekroner i juli i fjor. Omsetningen i år er også rekordhøy, og har til og med juli nådd 76,5 millioner kroner. På samme tid i fjor var omsetningen på 64 millioner.

Verdifullt for Røde Kors
Stadig flere deltar i Pantelotteriet, som nå er en av de største inntektskildene til Røde Kors.
– Midlene vi får fra Pantelotteriet er utrolig verdifulle for oss, og gjør at Røde Kors kan drive enda mer humanitært arbeid, både lokalt og nasjonalt. At så mange bidrar med tomflaskene sine i lotteriet har blitt livsviktig, sier Robert Mood, president i Røde Kors.

Meny Ringnes Park på topp
I gjennomsnitt satses 12 prosent av all pant i Pantelotteriet, men mange butikker ligger langt over gjennomsnittet. Hos Meny Ringnes Park i Oslo ble 30,81 prosent at all pant brukt som innsats i lotteriet i juli.
Til sammen har 59 personer blitt millionærer i Pantelotteriet. Siste person vant i begynnelsen av august. Da trykket en pensjonist på Røde Kors-knappen på Rema 1000 Hundvåg og kunne gå ut av butikken med en pantelapp verdt én million kroner.