Pantet to flasker brus – fikk en million kroner i retur

Randi Myge Breivik (63) og ektemannen skulle handle potetgull og godteri til barnebarna. Da de kom ut av butikken, var de en million kroner rikere.

De butikkansatte ved Kiwi Norheim i Karmsund var alle med å feire da en av stamkundene vant en million kroner. Fra venstre: Susanne Andersen, Margrethe Johannessen og Astrid Elise Iversen. Foto: Privat

– Det har ikke helt gått opp for oss ennå, og jeg tror det ikke før jeg ser pengene på konto, sier Breivik.

Sammen med ektemannen Trygve, var hun en snartur innom lokalbutikken Kiwi Norheim i Karmsund, før de skulle hente barnebarn hjem for overnatting.

– Vi hadde det veldig travelt, men jeg tok med to flasker vi hadde liggende for å pante dem. Så trykket jeg på knappen for Pantelotteriet og ut kom en lang lapp, sier Breivik.
Siden hun ikke hadde brillene på, var det ektemannen som måtte undersøke lappen nærmere.
– Han så jo at det sto en million kroner på den lappen, men vi trodde begge to at det var tull, sier Breivik.
For å være på den sikre siden tok ekteparet lappen til kassen for å vise den frem der.

Den store gevinsten gikk ikke upåaktet hen hos butikksjef Christine Thorvaldsen og hennes seks ansatte ved Kiwi Norheim i Karmsund.

– Jeg satt på kontoret da en ansatt kom springende inn og fortalte at en kunde hadde vunnet en million kroner, sier Thorvaldsen, som sporenstreks gikk ut for å gratulere.
– Så viste det seg at det var en av stamkundene våre. Det synes jeg var ekstra stas, sier butikksjefen.
Hun forteller at det er første gang butikken kan skryte på seg å ha en pantemillionær.
I tillegg til milliongevinsten sikret Breivik seg også en premie på 50 kroner, altså 1000050 kroner.

Selv om de fikk seg litt av en overraskelse skal Breivik og ektemannen ha husket å kjøpe med seg det de kom til butikken for. Noen stor feiring ble det likevel ikke.
– Vi rakk å hente barnebarna våre og resten av kvelden gikk med til å være sammen med dem, sier hun.

Paul Eggen, styreleder for Røde Kors Haugesund, bekrefter at midlene fra Pantelotteriet kommer godt med, og kanskje spesielt i ukene før jul.
– Vi merker stor pågang fra folk som trenger vår hjelp. Det kan være alt fra tilbud for barn og unge til arrangementer der vi serverer mat eller gir en opplevelse. Det er mange som trenger litt ekstra bistand i førjulstiden, sier Eggen.

Han mener det er viktig å takke alle som støtter Røde Kors med panten sin.
– Det kan virke som småpenger fra en pose med tomflasker, men for oss betyr det at vi kan holde et høyt aktivitetsnivå og hjelpe barn, unge og familier som sliter i en vanskelig tid, sier han.

Ungt vennepar vant milliongevinst

Venneparet skulle bare en snartur innom Joker-butikken for å kjøpe snus og pante tomflasker fra bilen. Før de trykket på knappen for Pantelotteriet, ble de enige om å dele en eventuell gevinst. – De neste fire minuttene satt jeg på huk i butikken og skalv, forteller kvinnen i 20-årene.

Småbarnsfar ble pantemillionær: – Det gikk helt rundt for meg

Da småbarnsfaren i 30-årene så alle tallene på pantelappen, gikk ikke storhandelen på Rema 1000 helt som planlagt. I stedet løp han ut til bilen og begynte å telle antall nuller.

– Det skal jo ikke være mulig

Ti år etter at seksbarnsfaren fra Bergen vant én million i Pantelotteriet, trykket moren hans på Røde Kors-knappen på panteautomaten. Da kom fanfaren enda en gang. – Det skal jo ikke være mulig at dette skjer oss begge, sier sønnen.