Pantet to flasker brus – fikk en million kroner i retur

Randi Myge Breivik (63) og ektemannen skulle handle potetgull og godteri til barnebarna. Da de kom ut av butikken, var de en million kroner rikere.

De butikkansatte ved Kiwi Norheim i Karmsund var alle med å feire da en av stamkundene vant en million kroner. Fra venstre: Susanne Andersen, Margrethe Johannessen og Astrid Elise Iversen. Foto: Privat

– Det har ikke helt gått opp for oss ennå, og jeg tror det ikke før jeg ser pengene på konto, sier Breivik.

Sammen med ektemannen Trygve, var hun en snartur innom lokalbutikken Kiwi Norheim i Karmsund, før de skulle hente barnebarn hjem for overnatting.

– Vi hadde det veldig travelt, men jeg tok med to flasker vi hadde liggende for å pante dem. Så trykket jeg på knappen for Pantelotteriet og ut kom en lang lapp, sier Breivik.
Siden hun ikke hadde brillene på, var det ektemannen som måtte undersøke lappen nærmere.
– Han så jo at det sto en million kroner på den lappen, men vi trodde begge to at det var tull, sier Breivik.
For å være på den sikre siden tok ekteparet lappen til kassen for å vise den frem der.

Den store gevinsten gikk ikke upåaktet hen hos butikksjef Christine Thorvaldsen og hennes seks ansatte ved Kiwi Norheim i Karmsund.

– Jeg satt på kontoret da en ansatt kom springende inn og fortalte at en kunde hadde vunnet en million kroner, sier Thorvaldsen, som sporenstreks gikk ut for å gratulere.
– Så viste det seg at det var en av stamkundene våre. Det synes jeg var ekstra stas, sier butikksjefen.
Hun forteller at det er første gang butikken kan skryte på seg å ha en pantemillionær.
I tillegg til milliongevinsten sikret Breivik seg også en premie på 50 kroner, altså 1000050 kroner.

Selv om de fikk seg litt av en overraskelse skal Breivik og ektemannen ha husket å kjøpe med seg det de kom til butikken for. Noen stor feiring ble det likevel ikke.
– Vi rakk å hente barnebarna våre og resten av kvelden gikk med til å være sammen med dem, sier hun.

Paul Eggen, styreleder for Røde Kors Haugesund, bekrefter at midlene fra Pantelotteriet kommer godt med, og kanskje spesielt i ukene før jul.
– Vi merker stor pågang fra folk som trenger vår hjelp. Det kan være alt fra tilbud for barn og unge til arrangementer der vi serverer mat eller gir en opplevelse. Det er mange som trenger litt ekstra bistand i førjulstiden, sier Eggen.

Han mener det er viktig å takke alle som støtter Røde Kors med panten sin.
– Det kan virke som småpenger fra en pose med tomflasker, men for oss betyr det at vi kan holde et høyt aktivitetsnivå og hjelpe barn, unge og familier som sliter i en vanskelig tid, sier han.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.