Pantet seg til én million på Løren

En mann gikk inn på Rema 1000 i Lørenveien sist onsdag. Målet var å kjøpe melk, juice og pante noen flasker. Men så kom vinnerlyden på automaten. Det skriver Akers Avis Groruddalen.

Pensjonisten, som ønsker å være anonym, pantet for fire kroner på panteautomaten og trykket på Røde Kors-knappen, noe han pleier å gjøre. Plutselig kom gratulasjonen på skjermen.
– Jeg så at det var mange nuller, men klarte ikke å se med en gang hvor mange. Jeg ble helt skjelven da jeg skjønte at det sto én million på vinnerloddet, sier han.
Det er første gang han kan kalle seg en vinner av noe så stort. Følelsen av å være millionær er noe han ikke har rukket å kjenne på ennå.
Dette er en utrolig opplevelse. Først dagen etter ringte jeg til Pantelotteriet og fikk bekreftet at jeg er blitt millionær på tomflasker, sier han.

Ønsker å støtte
Han har ikke bestemt hva pengen skal brukes på, men med flere barn og barnebarn tror han at pengene vil få bein å gå på.
– Jeg er en nøktern person og kommer ikke til å feire før jeg ser at pengene er på kontoen, sier pantemillionæren.
– Det er mange tanker som raser gjennom hodet mitt nå. Jeg vil ikke bruke pengene feil. Reise er noe jeg har veldig lyst til å gjøre mer og skulle gjerne vært på cruise.
Han oppfordrer andre til å trykke på Røde Kors-knappen, men ikke bare for å vinne.
– Jeg gjorde det bare for å støtte, og ventet aldri dette. Likevel kan det faktisk skje, og nå var det altså jeg som vant.

Går til en god sak
Butikksjef Håvard Pedersen på Rema 1000-butikken synes det er morsomt at det er en av deres kunder som vant.
– Panteautomaten har to type lyder, og når vi hører vinnerlyden pleier vi å applaudere. Det fikk vi ikke gjort denne gangen, for vi fikk det ikke med oss, sier han.
Ifølge Pedersen er det mange som panter flasker og mange som velger å trykke på Røde Kors-knappen.
– Vi hører vinnerlyden daglig. Det er artig når folk vinner. Det går til en god sag uansett, så det er bra mange benytter seg av det. Jeg ønsker alle velkommen hit til lykkeautomaten på Løren, ler han.

Kilde: Akers Avis Groruddalen